(VIDEO) Real Madrid se prisjetio Dražena Petrovića: ‘Navijači su mogli uživati u njegovoj igri, a u bijelom dresu je izvodio ekshibicije”

Foto: fah

Košarkaški klub Real Madrid prisjetio se u nedjelju bivšeg hrvatskog košarkaškog reprezentativca, najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena, Dražena Petrovića, koji je u karijeri nosio i dres ”kraljevskog kluba”. Dražen je, podsjetimo, prije 27 godina poginuo u prometnoj nesreći, s njim je umro i jedan dio, dobar dio, hrvatske košarke. S Realom je hrvatski košarkaški Mozart osvojio Kup pobjednika kupova i Kup kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Navijači Real Madrida mogli su uživati u njegovoj igri tijekom sezone 1988./89., a u bijelom dresu je izvodio ekshibicije koje su mu napravile mjesto u povijesti Real Madrida. Među njima se ističe finale Kupa pobjednika kupova u kojem je postigao 62 koša u pobjedi nad Snaidero Casertom. Te sezone je osvojen i španjolski kup”, Real je objavio na svojoj internetskoj stranici uz prigodni video isječak.

Radi se o video isječku od nazivom ”27 godina bez Dražena Petrovića”, a u pozadini se čuje tužna glazba, prikazan je i toranj Cibone u Zagrebu, s obzirom da je Dražen svoje možda i najbolje godine karijere proveo u Ciboni, s kojom je u dva navrata osvojio Kup prvaka. U spomenutom videu se vidi i spomenik Petroviću te koševi koje je zabijao za Real, kao i njegovi sretni trenuci tijekom brojnih utakmica.

Podsjetimo, Dražen Petrović rođen je u najstarijem gradu na Jadranu, Šibeniku, poginuo je 7. lipnja 1993. u Njemačkoj, u prometnoj nesreći. Igrao je za Šibeniku, u njegovo vrijeme moćnu Šibenku, zatim u Ciboni te je iz Zagreba otišao u Real. U NBA ligi igrao je za Portland Trail Blazerse i New Jersey Netse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.