Boris Becker želi promjene na vrhu svjetskog tenisa: ”U moje su vrijeme mladi igrači osvajali Grand Slam turnire”

becker
Foto: fah

Jedan od najboljih njemačkih tenisača svih vremena, Boris Becker, inače bivši trener Novaka Đokovića, govorio je o budućnosti tenisa. Iz svog je kuta dao prognozu o novoj generaciji svjetskog tenisa, kad jednog dana trenutno najveća trojka, Roger Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal, objesi ”reket o klin”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad će doći do promjena na svjetskom teniskom vrhu?

”To je pitanje za milijun dolara, o kojem razgovaramo na svakom Grand Slam turniru od 2017. godine. Dominic Thiem je već tri puta igrao u finalu, dok su Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas igrali polufinala. Ali nitko od njih nije uspio doći do velikog uspjeha”, rekao je Becker, koji je svojedobno sa sedamnaest godina osvojio Wimbledon. Bilo je to 1985. godine i bio je prvi Nijemac kojem je to pošlo za rukom.

Becker je nastavio u istom stilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Federer, Nadal i Đoković su toliko dugo u vrhu i igraju konstantno već 15 godina unatrag. Naravno da je možda tome razlog i u činjenici da mladi igrači možda nisu toliko dobri. U mojoj generaciji su tenisači koji su imali dvadeset godina osvajali Grand Slam turnire”.

Becker bi volio vidjeti promjene na svjetskom teniskom vrhu:

”Želio bih to da to vidim dok je velika trojka svjetskog tenisa i dalje jaka, ne kada budu na kraju svojih karijera. Ako se Roland Garros bude igrao ove godine volio bih vidjeti finale između Nadala i Thiema, nadam se da će ovog puta austrijski igrač pobijediti”, poručio je Boris Becker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Becker već niz godina radi kao stručni komentator i prema vlastitom priznanju u tome uživa.

Podsjetimo, Boris Becker je u karijeri osvojio 6 Grand Slam naslova, uz ukupno 10 ostvarenih plasmana u finale. Godine 1991. je nakratko bio i prvi na ATP teniskoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.