‘Alpski Mourinho’: Austrijski trener Ralph Hasenhuettl mogao bi naslijediti Arsenea Wengera na kormilu Arsenala?

Foto: Snimka zaslona

Austrijski trener Ralph Hasenhuettl (49), koji uspješno vodi njemački Leipzig, mogao bi naslijediti Arsenea Wengera na kormilu Arsenala, objavili su u srijedu britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arseneu Wengeru ugovor s “topnicima” ističe na kraju ove sezone i još nije bilo razgovora o njegovom produženju. Klupsko vodstvo željelo bi da Wenger ostane trener Arsenala, ali spremno je i za eru nakon Wengera.

U tom slučaju prvi na listi želja je trener Leipziga Ralph Hasenhuettl, kojeg neki zovu alpski Mourinho, dok ga drugi uspoređuju sa karizmatičnim Juergenom Kloppom, sadašnjim trenerom Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal prati Hasenhuettla više od dvije godine, još dok je vodio slabašni Ingolstadt. Hasenhuettl je u listopadu 2013. preuzeo njemačkog drugoligaša Ingolstadt, koji je tada bio na posljednjem mjestu. Sezonu je završio na 10. poziciji, a sljedeće je sa Ingolstadtom bio prvak druge lige te je klub po prvi puta u svojoj povijesti ušao u Bundesligu.

Prošle sezone sa Ingolstadtom je osvojio 11. mjesto, što je bilo iznad očekivanja jer su mnogi predviđali da neće uspjeti zadržati bundesligaški status, a u ljeto ove godine preuzeo je novog Bundesligaša Leipzig.

Pod njegovim vodstvom Leipzig je najveći hit Bundeslige, drži prvo mjesto sa 30 bodova i bez poraza. Ima tri boda više od drugoplasiranog Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.