Amerikanci nakon prvog dana pred porazom, Johnson priznao: Borna Ćorić je jednostavno bio bolji

Foto: fah

Američki Davis Cup reprezentativac Steve Johnson pohvalio je atmosferu na dvoboju protiv Borne Ćorića na zadarskom Višnjiku i iskreno priznao da je hrvatski tenisač pobijedio sa 6-4, 7-6 (4), 6-3 jer je “jednostavno bio bolji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson je prije godinu dana svladao Ćorića na zemljanoj podlozi u Roland Garrosu, ali je znao da će protiv sebe imati drugačijeg suparnika nego što je Borna bio u tom meču.

“On je fenomenalan igrač i vrlo se dobro osjeća na zemljanoj podlozi. Teško je vući paralele s dvobojem koji je odigran prije godinu dana. Obojica smo napredovali. Mislim da je danas igrao dobro”. rekao je Johnson te istaknuo važnost ‘tie-breaka’ drugog seta u kojem je vodio 4-3 i imao dva servisa.

“Kad bih mogao ponovno odigrati ‘tie-break’ drugog seta, volio bih da mogu ponovno odigrati dva forhenda. Na 4-3 sam pogodio vrh mreže, na 4-4 sam promašio za nekoliko centimetara. Osim toga, dao sam sve što sam mogao, ali nije bilo dovoljno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steve Johnson je tek kao 28-godišnjak osjetio kako je igrati “živi meč” u Davis Cupu i tvrdi da je uživao u atmosferi na montažnom stadionu na Višnjiku.

“Atmosfera je bila odlična. Zato igramo Davis Cup. Mislim da je publika s obje strane bila fenomenalna. To je ljepota ovog formata, jer dobiješ podršku kakvu nemaš na većini turnira tijekom godine. Američki navijači su me dizali, uživao sam na terenu. Šteta što nije drugačije završilo”, izjavio je Johnson na konferenciji za medije nakon meča u kojem je prvi put nastupio kao najbolje rangirani igrač američke reprezentacije zbog toga što John Isner i Jack Sock nisu mogli doći u Zadar.

“Nije bilo pritiska. Došli smo ovdje po pobjedu. John prolazi kroz važne životne trenutke i jako smo sretni zbog njega, a Jack je ozlijeđen. Tako nam je cijele sezone bilo, drugi moraju uskočiti. Imamo dobru momčad, a vikend je dugačak. Vidjet ćemo što će se dogoditi u preostalim mečevima, ali spreman sam ponovno zaigrati u nedjelju”, tvrdi Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.