Ante Tomić nakon novog neuspjeha Barcelone: ”Dogodilo nam se ono najgore, izgubili smo u posljednjim sekundama”

Foto: fah

Košarkaši Barcelone poraženi su u Valenciji u dramatičnoj finalnoj utakmici španjolskog prvenstva protiv Baskonije 67:69.  Hrvatski košarkaš u dresu Barce, Ante Tomić, kazao je da su igrači teško primili poraz u jednoj po njih ne baš uspješnoj sezoni.  Naime, ovim je porazom Barcelona je nastavila svoj ”post” u španjolskom prvenstvu. Podsjetimo,posljednji je puta Barca osvojila naslov prvaka 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom utakmicom u finalu, može bilo što dogoditi. A dogodilo nam se upravo ono najgore. Izgubili smo finale u posljednjim sekundama. Bio je to težak udarac”, poručio je 33-godišnji hrvatski košarkaš te je dodao:

“Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspješni u napadu. Zabijenih svega 67 koševa dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šuteva. Baskoniji čestitam na pobjedi i naslovu. Nama ostaje samo to drugo mjesto…”.

Tomić je, podsjetimo, protiv Baskonije zabio tek dva koša, imao šest skokova, na parketu je proveo 17 minuta. Trener Svetislav Pešić Tomića je u finišu susreta ostavio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je ove sezone imala velika očekivanja, naime, doveli su iz NBA lige Nikolz Mirotića, međutim, ostali su bez ijednog trofeja. U Superkupu Španjolske bolji od Barcelone je bio Real, a Kupu, u četvrtfinalu, ispali su od Valencije. Euroliga je otkazana zbog pandemije koronavirusa, sve su karte bacili na prvenstvo i nisu uspjeli.  Nije da nisu bili favoriti na papiru s obzirom kako je njihov najveći rival, Real, ispao  na turniru za prvaka i to još u skupini.

Tijekom ove sezone Ante Tomić je nerijetko istupao vrlo optimistično, naime, tvrdio je kako Barcelona ima najjaču momčad od kada je došao u klub 2012. godine. Puno je uloženo u pojačanja, nije se uspjelo, a nakon pada prihoda uzrokovanog krizom s koronavirusom klub će u nadolazećim danima krenuti u slaganje momčadi za iduću sezonu.

Trener Barcelone Pešić je kazao da su svi jako tužni i razočarani poslije još jednog neuspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo da možemo igrati bolje te sam siguran da ćemo iduće sezone napraviti iskorak i osvajati titule”, poručio je Pešić za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.