Antolić odgovorio na Mamićeve tvrdnje: ‘Dinamo ima sjedište u Zagrebu, Maksimirska 128, i to tako treba biti’

Foto: snimka zaslona

Član Uprave Dinama Krešimir Antolić odgovorio je Zdravku Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I dalje sam član Uprave Dinama. Danas sam radio svoj posao kao i prethodnih dana. Skupština je donijela odluku o raspravi i donošenju odluke o mom razrješenju. O tome je 19. prosinca raspravljao i Izvršni odbor, koji po Statutu jedini imenuje i razrješuje upravu kluba. Oni su većinom glasova odlučili da neće provesti odluku Skupštine. Imam potporu predsjednika kluba i većeg dijela Izvršnog odbora”, započeo je Antolić u emisiji RTL Danas.

Nakon smjene Antolića oglasio se Mamić: ‘Neki ljudi žele da braća Mamić nestanu’

“Kad netko hoće proizvesti kaos, daje kaotične izjave. Fokusirajmo se na činjenice. Činjenica je ovo što smo rekli u uvodu, činjenica je da je i Nadzorni odbor podsjetio da sam ja razriješen”, nastavio je pa dodao:

“Ali činjenica je da su i članovi Skupštine podnijeli zahtjev za inspekcijskim nadzorom. Smatram da bi bilo objektivno i mudro od onih koji su zaduženi za čuvanje Statuta da se prije daljnjih odluka odluči o tome tko je zaista zaslužan za razrješenje Uprave.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je tijekom dana na konferenciji iznio optužbe da je Antolić preko veze u Dinamu zaposlio brata te tri policajca, a djevojku Ivu Cigrovskij unaprijedio na poziciju voditeljice odnosa s javnošću. “Iskreno ću vam reći, znao sam za ovu press-konferenciju i nisam je gledao. Nije me interesirala. Izrečeno je puno laži i insinuacija”, prokomentirao je Antolić pa poručio:

“Moram zaštititi ljude koji su prozvani, počevši od Ive Cigrovskij, koja jest moja djevojka, ali je dvije godine prije mene došla u Dinamo. Ona je magistrica novinarstva i voditeljica je ureda za odnose s javnošću. Moj brat je došao na inzistiranje predsjednice Uprave. Ja sam se izuzeo kod odlučivanja o njegovom zapošljavanju. Policajci rade posao klupskog osiguranja, rade s navijačima.”

O stadionu

“Mogu reći da su stvoreni uvjeti za izgradnju stadiona. Postoji konsenzus grada, države, nogometnih organizacija UEFA-e i HNS-a. Iduće godine se kreće u prikupljanje projektne dokumentacije”, osvrnuo se na pitanje stadiona pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vlada je u proračunu za 2024. i 2025. osigurala minimalno 200 milijuna kuna za obnovu stadionske infrastrukture. Našu radnu skupinu vodi predsjednik Barišić i jasno nam je rečeno da će se razgovori nastaviti isključivo s delegacijom koju vodi gospodin Barišić.”

Novinar je za kraj pitao Antolića je li borba između njegove i Mamićeve struje zapravo borba za podjelu plijena. “Postoji tročlana Uprava kluba koja odgovara za klub i ona će isključivo donositi odluke. Dinamo ima sjedište u Zagrebu, Maksimirska 128, i to tako treba biti. Ne radi se ni o kakvoj borbi za podjelu plijena”, zaključio je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.