Argentina, Urugvaj i Paragvaj žele Svjetsko prvenstvo 2030. godine

Foto: Twitter

Nogometni savezi Argentine, Urugvaja i Paragvaja najavili su zajedničku kandidaturu za domaćina svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedničku kandidaturu su najavili predsjednici nogometnih saveza triju južnoameričkih zemalja Argentinac Claudia Tapia, Urugvajac Wilmar Valdez i Paragvajac Ramomn Gonzalez na novinarskoj konferenciji u Buenos Airesu.

Argentina, Urugvaj i Paragvaj žele organizaciju World Cupa 2030. godine jer pada na 100-tu godišnjicu prvog svjetskog prvenstva koje je održano u Urugvaju.

Kao mogući protukandidati spominju se Engleska i Kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće svjetsko prvenstvo je 2018. u Rusiji, a potom će se najbolji nogometaši svijeta okupiti 2022. u Kataru. Za domaćina SP 2026. godine pristigle su dvije kandidature – Maroka, te zajednička, SAD, Kanade i Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.