Atletičarke i atletičari Amerike osvojili Kup kontinenata,, Europa i Sandra Perković na 2. mjestu

Foto; fah

Atletičarke i atletičari koju su predstavljali reprezentaciju Amerika pobjednici su Kupa kontinenata održanog u Ostravi, gdje su u dva dana sakupili 262 boda, odnosno 29 više od drugoplasirane reprezentacije Europe, koja je branila naslov iz Marakecha 2014. godine, a za koju je u subotu Sandra Perković osvojila sedam bodova u bacanju diska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto osvojila je azijsko-pacifička reprezentacija sa 188 bodova, a četvrti su bili predstavnici Afrike sa 142 boda.

Drugog dana natjecanja postignuto je nekoliko odličnih rezultata. Rus Sergej Šubenkov je na 110 metara prepone istrčao drugi rezultat sezone (13.03 sekundi), američki troskokaš Christian Taylor sa 17,59 metara je ostvario treći rezultat u 2018. godini. U izjednačenom natjecanju motkaša svjetski prvak Sam Kendricks je pobijedio s visinom 5,85 metara, dok se svjetski rekorder Renaud Lavillenie zaustavio na 5,80 m.

U konkurenciji atletičarki Južnoafrikanka Caster Semenya je dominatnom predstavom pobijedila na 800 m s odličnih 1:54.77 minuta, Ruskinja Marija Lasickjene slavila je u skoku u vis s preskočenih dva metra, a bahamska sprinterica Shaunae Mille-Ubo je bila najbrža na 200 metara s rezultatom 22.16 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.