ATP kaznio Wimbledon zbog suspenzije Rusima

Foto: Twitter

ATP i WTA donijeli su odluku kako ove sezone neće računati bodove osvojene na Wimbledonu kao odgovor na odluku najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu da ove godine zabrani dolazak ruskim i bjeloruskim tenisačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wimbledon je još u travnju objavio da neće dopustiti nastup ruskim i bjeloruskim tenisačima zbog ruske invazije na Ukrajinu pomognutu od Bjelorusije.
“Smatramo da svaki tenisač mora imati pravo sudjelovati na turniru bez ovakve diskriminacije. Odluka turnira da zabrani dolazak ruskim i bjeloruskim tenisačima narušava integritet ATP-jeva sustava bodovanja. Žao nam je, ali jedini korak koji smo mogli poduzeti je ukinuti bodove na ovogodišnjem Wimbledonu”, stoji u službenom priopćenju ATP-a.

“WTA najoštrije osuđuje strahote koje ruska vojska radi u Ukrajini i ništa ne želimo više od mira u toj zemlji. WTA smatra da individualnim sportašima ne smije biti ukinuto pravo da se natječu samo na temelju činjenice da su državljani zemlje čija vlada vuče krive poteze”, objavljeno je iz WTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.