ATP Masters – London: Pobjeda Dodiga i Mela koja ih ostavlja u igri za polufinale!

Foto: Twitter

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo zadržali su izglede za prolazak u polufinale turnira parova na ATP “mastersu” u Londonu, oni su u susretu 2. kola skupine “Edberg/Jarryd” svladali Filipinca Treata Hueya i Bjelorusa Maksa Mirnjija sa 7-5, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Melo mogli su i lakše do pobjede, jer su u prvom setu napravili “break” za 2-1, te kod 5-4 na servis Dodiga imali i dvije set-lopte. No, prvo je naš igrač napravio dvostruku servis pogrešku, da bi potom Huey pogodio odličan “passing” za 5-5. Ipak, odmah u sljedećoj igri hrvatsko-brazilska kombinacija po drugi put oduzela servis Mirnjiju da bi na servis Mela dovršila posao u prvoj dionici.

U drugom setu ključni “break” Dodig i Melo napravili su u devetoj igri kada su s nekoliko odličnih reterna uspjeli oduzeti servis Hueyu, a potom je Dodig sigurno odservirao za pobjedu.

Dodig i Melo sada imaju po pobjedu i poraz, jer su u 1. kolu izgubili od braće Boba i Mikea Bryana, pa će im za prolazak u polufinale četvrtu godinu zaredom biti potrebna pobjeda i u 3. kolu u četvrtak protiv Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brune Soaresa, ali čak niti u slučaju te pobjede neće biti sigurni u prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu 2. kola ove skupine Murray i Soares svladali braću Bryan sa 6-3, 6-4, pa sada oni imaju dvije pobjede, a braća Bryan po pobjedu i poraz.

U slučaju uspjeha Dodiga i Mela protiv Murraya i Soaresa, te pobjede braće Bryan protiv Hueya i Mirnjija tri će para završiti s omjerom pobjeda i poraza 2-1, pa bi o polufinalistima mogla odlučivati čak i razlika osvojenih gemova.

Dodig i Melo, kojima je ovo posljednji zajednički turnir, 2014. godine su bili finalisti, a 2013. i 2015. polufinalisti “mastersa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 2. kola skupine “Ivan Lendl” pojedinačnog dijela “mastersau” Austrijanac Dominic Thiem ostvario je prvu pobjedu svladavši Francuza Gaela Monfilsa sa 6-3, 1-6, 6-4.

Thiem nakon dva kola ima omjer pobjeda i poraza 1-1, dok je Monfils pao na 0-2 i praktički ispao iz borbe za polufinale.

Od 21 sat u durom susretu 2. kola u ovoj skupini igrat će Srbin Novak Đoković i Kanađanin Miloš Raonić, koji su u 1. kolu ostvarili pobjede. Đoković će u slučaju pobjede osigurati plasman u polufinale. U polufinale može i Raonić u slučaju da pobjedi u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.