ATP odobrio preseljenje Zagreb Indoorsa u Sofiju

Zagrebački ATP turnir koji je od 2006. do 2015. igran u Domu sportova, od 2016. godine seli u bugarski glavni grad Sofiju, potvrdili su u priopćenju organizatori Zagreb Indoorsa, kao i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) u vijesti na svom internetskom portalu.

Turnir osvajali Ljubičić, Dodig i Čilić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U deset izdanja zagrebačkog turnira samo se dvaput, 2012. i 2015. godine, dogodilo da Hrvatska nije imala svog predstavnika u finalu. Marin Čilić je s četiri zagrebačka trijumfa (2009, 2010, 2013, 2014.) rekorder Zagreb Indoorsa na kojem je 2006. Ivan Ljubičić postao prvim pobjednikom, pobjedivši na putu do naslova današnje velike zvijezde, a tadašnje velike nade svjetskog tenisa, Andyja Murrayja (1. kolo) i Novaka Đokovića (polufinale). Ljubičić je još dvaput gubio u finalima, 2007. od Marcosa Baghdatisa i 2008. od Sergija Stahovskija.

Svoj jedini pojedinačni ATP naslov u karijeri u Domu sportova je 2011. osvojio Ivan Dodig, a 2009. godine svjedočili smo prvom obračunu dvojice Hrvata za ATP trofej nakon 19 godina, kad je Marin Čilić nadigrao Marija Ančića u njegovom posljednjem finalu na ATP turnirima.

Posljednji naslov pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa u veljači ove godine osvojio je Španjolac Guillermo Garcia-Lopez koji je u finalu nadigrao Talijana Andreasa Seppija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.