ATP Zagreb – Draganja i Kontinen u finalu parova

Marin Draganja, uz pomoć svog finskog partnera Henrija Kontinena, pobrinuo se da hrvatski tenis ipak bude zastupljen završnog dana PBZ Zagreb Indoorsa, probivši se u finale turnira parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenicu da nijedan hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji nije stigao ni do četvrtfinala, Marin Draganja je iskoristio kao dodatni motiv za polufinalni obračun protiv Sergija Stahovskija i Viktora Troickog u turniru parova. Draganja je pobjedom 7-6 (0), 6-4 postao treći hrvatski tenisač koji će imati mogućnost osvojiti naslov u paru na PBZ Zagreb Indoorsu. Ivan Dodig i Mate Pavić zaustavljeni su u finalima 2012. i 2013.

Draganja i Kontinen su do dolaska u Zagreb doživjeli tri poraza u prvom kolu, a u Domu sportova još nisu izgubili set. Bit će to njihov treći pokušaj, nakon Metza i Basela, da se domognu prvog zajedničkog naslova na ATP turnirima. U nedjelju (13.30 sati) će im s druge strane mreže biti Francuz Martin i Indijac Raja koji su na putu do finala izbacili prve nositelje Lindstedta i Matkowskog, te u polufinalu nadigrali 4. nositelje, Bjeloruse Betova i Buryja.

“Gledali smo ih, a znamo ih i otprije. Izgledaju kao prilika u finalu. Očekivao sam neke druge igrače u tom dijelu ždrijeba u finalu. No, ako su došli do finala znači da su ipak bili najbolji i vrlo su opasni”, najavio je nedjeljni finale dobro raspoloženi hrvatski Davis Cup reprezentativac koji se veseli i slobodnoj suboti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imat ću vremena malo se odmoriti i pokazati Henriju grad. Uživam u snijegu, jer sam iz Splita i nemam ga prilike tako često vidjeti, a Henriju je to prirodno.”

Draganji će to biti peto finale u karijeri, a dosad je osvojio jedan naslov, prošle godine u Hamburgu u kombinaciji s Rumunjem Mergeom. Kontinen je također osvojio jedan naslov, prošle godine u Kitzbuehelu sa sunarodnjakom Nieminenom. Martin i Raja će također tražiti prvi zajednički naslov.

Novi pobjednici na turniru parova su zajamčeni, a u pojedinačnoj konkurenciji čast bivših pobjednika ostao je braniti Marcos Baghdatis. ‘Varaždinac’ s Cipra je u dvoboju bivših pobjednika nadoknadio gubitak prvog seta protiv Rusa Mihaila Južnija i izborio nastup u polufinalu na ATP turnirima prvi put nakon Brisbanea 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje imam problema s ulaskom u meč. Ja sam vam kao dizel. To je vjerojatno zato što sam umoran. No, pobjeđujem i zato sam sretan. Uvijek sam uspio pronaći način da dođem do pobjede što je vrlo pozitivan znak”, rekao je Baghdatis koji će u polufinalu igrati protiv 3. nositelja, Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza koji je u tri seta svladao Viktora Troickog.

Srbijanski je tenisač izvukao zaostatak 1-3 u drugom i stigao do 3-3 u trećem setu, nakon što je Garcia-Lopez osvojio prva tri gema. No, pokleknuo je kad je trebao izboriti odlučujući tie-break. Bio je to prvi poraz Troickog od Španjolca nakon pet pobjeda.

“Žao mi je što sam baš sad prvi put izgubio od Garcia-Lopeza. Nisam igrao dobro. Borio sam se, vraćao, ali na kraju sam izgubio koncentraciju”, izjavio je Troicki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garcia-Lopez je ulaskom u polufinale ponovio zagrebački rezultat iz 2011. Novi polufinalist u Zagrebu je Andreas Seppi, koji je na prvom izdanju turnira bio četvrtfinalist. Talijan je protiv Ričardasa Berankisa nadoknadio set zaostatka, a nakon propuštenog servisa za meč kod 6-5 u trećem setu, uspio je preokrenuti 1-4 u tie-breaku.

“Ne znam igram li najbolje u karijeri, ali imam dobre rezultate. Ovo mi je drugo polufinale u sezoni, igrao sam dobro na Australian Openu. Drago mi je da imam priliku u Zagrebu se boriti za ulazak u finale”, izjavio je pobjednik nad Rogerom Federerom u Melbourneu.

Subotnji polufinalni program u Domu sportova započinje u 15,15 sati dvobojem Marcosa Baghdatisa i Guillerma Garcia-Lopeza, a potom će na teren Andreas Seppi i drugi španjolski predstavnik Marcel Granollers koji je bio bolji od Nizozemca Igora Sijslinga 6-4, 2-6, 6-4.

PBZ Zagreb Indoors, pojedinačno – četvrtfinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcos Baghdatis (Cip) – Mihail Južnij (Rus/6) 3-6, 6-3, 6-4

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/3) – Viktor Troicki (Srb/7) 6-1, 6-7 (5), 7-5

Andreas Seppi (Ita/5) – Ričardas Berankis (Lit) 3-6, 6-2, 7-6 (6)

Marcel Granollers (Špa/8) – Igor Sijsling (Niz) 6-4, 2-6, 6-4

Parovi – polufinale:

M. DRAGANJA/H. Kontinen (HRV-Fin/2) – S. Stahovskij/V. Troicki (Ukr-Rus) 7-6 (0), 6-4

F. Martin/P.Raja (Fra-Ind) – S. Betov/A. Bury (Bje/4) 3-6, 6-1, 10-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.