Seppi i Garcia-Lopez izborili finale Zagreb Indoorsa

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez i Talijan Andreas Seppi borit će se za naslov pobjednika 10. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa nakon polufinalnih pobjeda nad Marcosom Baghdatisom i Marcelom Granollersom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez je u prvom polufinalu sa 6-4, 6-4 svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, pobjednika u Domu sportova iz 2007. godine.

Španjolac je u ključnim trenucima imao više koncentracije, a uspio se othrvati i mogućem povratku Baghdatisa kad je servirao za pobjedu. Cipranin je stigao do 15-40 nakon dvostruke pogreške Španjolca, međutim, do izjednačenja na 5-5 nije došao.

“Obojica smo bili nervozni na početku i loše počeli meč. Kasnije smo počeli igrati puno bolje, s mnogo dobrih izmjena. Ja sam bio čvršći, konstantniji, a on je forhendom napravio nekoliko pogrešaka. U oba seta sam napravio break na 4-4, kad sam forsirao njegov forhend. On je bio malo nervozniji i to sam iskoristio”, rekao je Garcia-Lopez i ne znajući ishod drugog meča poželio španjolsko finale u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom sedmom finalu morat će na Seppija koji će se prvi put boriti za naslov nakon Moskve 2012. U svom šestom zagrebačkom nastupu uspio je nadmašiti najbolji rezultat ostvaren još na prvom turniru 2006. kad je stigao do četvrtfinala i izgubio od Tima Henmana.

“Trudio sam se ja svake godine, ali nisam uspio doći do finala. Biti u finalu nakon gotovo dvije i pol godine je nešto posebno. Nije bio lagan meč, pogotovo prvi set u kojem sam nadoknadio break zaostatka. Tie-break je bio napet. U drugom setu sam se opustio i zaigrao bolje”, rekao je prvi tenisač koji je u 2015. stigao do deset pojedinačnih pobjeda.

Finalni dvoboj u Domu sportova započet će u 16 sati, a od 13,30 sati Marin Draganja će pokušati postati prvi hrvatski pobjednik na turniru parova, uz pomoć svog partnera Finca Henrija Kontinena. Na putu do prvog zajedničkog naslova zaustaviti ih mogu Francuz Fabrice Martin i Indijac Purav Raja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/3) – Marcos Baghdatis (Cip) 6-4, 6-4

Andreas Seppi (Ita/5) – Marcel Granollers (Špa/8) 7-6 (5), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.