ATP Stuttgart: Poraz Viktora Galovića od Denisa Kudle

Foto: fah

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Viktor Galović (ATP – 205.) nije se plasirao u 2. kolo ATP turnira u Stuttgartu, gdje ga je u utorak u dvoboju 1. kola svladao Amerikanac Denis Kudla sa 6-3, 6-2 za samo 59 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović je prošao dva kvalifikacijska kola za ulazak u glavni turnir, ali protiv 26-godišnjeg Kudle nije imao previše prilika. Amerikanac je otvorio meč nizom od tri osvojena gema, na što je Galović uzvratio istom mjerom, ali je naš tenisač u osmom gemu ponovno izgubio servis, što je Kudli bilo dovoljno za osvajanje prve dionice. ‘Breakovima’ u prvom i sedmom gemu drugog seta Kudla je lakoćom završio meč.

Galoviću je to bio četvrti nastup u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira i treći poraz u 1. kolu. Najbolji rezultat ostvario je prošle godine u švicarskom Gstaadu, gdje je stigao do četvrtfinala.

Službeno je Galoviću i Kudli ovo bio prvi međusobni dvoboj, ali Amerikanac je našeg tenisača već drugi put pobijedio u Stuttgartu. Naime, prošle godine je bio bolji od njega u kvalifikacijama, koje ATP ne vodi u službenoj statistici međusobnih dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galovića je skupo koštala loša iskorištenost drugog servisa, na kojem je osvojio svega četiri od 14 poena. Za usporedbu, njegov je suparnik imao realizaciju 11/18. Galović je realizirao jednu priliku za ‘break’, a Kudla je četiri puta oduzeo servis Galoviću iz šest prilika.

ATP Stuttgart – 1. kolo
Marton Fucsovics (Mađ) – Jaume Munar (Špa) 7-6 (5), 6-4
Milos Raonic (Kan/6) – Alexei Popyrin (Aus) 6-7 (6), 6-4, 7-6 (4)
Jan-Lennard Struff (Njem) – Denis Shapovalov (Kan/8) 7-5, 6-4
Dustin Brown (Njem) – John Millman (Aus) 6-4, 7-6 (3)
Felix Auger-Aliassime (Kan/7) – Ernests Gulbis (Lat) 7-5, 6-3
Lucas Pouille (Fra) – Feliciano Lopez (Špa) 6-3, 3-6, 7-6 (7)
Denis Kudla (SAD) – VIKTOR GALOVIĆ (HRV) 6-3, 6-2
Matteo Berrettini (Ita) – Nick Kyrgios (Aus) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.