ATP/WTA Moskva: Njemačka tenisačica Julia Goerges pobjednica, Džumhur i Berankis u finalu

Foto: fah

Do trećeg naslova u karijeri, a prvog nakon 2011. godine stigla je njemačka tenisačica Julia Goerges na WTA turniru u Moskvi, gdje će se u nedjelju, na turniru tenisača, za trofej boriti bosansko-hercegovački tenisač Damir Džumhur i Litavac Ričardas Berankis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Goerges je u finalu turnira tenisačica nadigrala domaću uzdanicu Dariju Kasatkinu sa 6-1, 6-2. Njemica je za pobjedu osvojila 470 bodova i 147.500 američkih dolara.

Na turniru tenisača Džumhur je u polufinalu bio bolji od sunarodnjaka Mirze Bašića sa 6-0, 7-6 (9), dok je Berankis sa 3-6, 6-4, 6-1 nadigrao Francuza Adriana Mannarina.

Berankis u međusobnim dvobojima vodi 2-1, ali ovo mu je prilika za prvi naslov u karijeri, nakon što je doživio poraz u svom prvom finalu, 2012. u Los Angelesu. Džumhuru je ovo treće finale u karijeri i treće u ovoj sezoni. Bio je finalist u Winston-Salemu, a pobjednik prije dva tjedna u St. Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džumhur u Moskvi ima priliku za dvostruki trijumf, jer se probio do finala i u turniru parova sa 28-godišnjim Samoborcem Antoniom Šančićem. Suparnici će im biti prvi nositelji, bjelorusko-austrijski par Mirnji – Oswald.

WTA Moskva – finale

Julia Goerges (Njem/7) – Daria Kasatkina (Rus) 6-1, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Moskva – polufinale

Damir Džumhur (BIH/6) – Mirza Bašić (BIH) 6-0, 7-6 (9)

Ričardas Berankis (Lit) – Adrian Mannarino (Fra/3) 3-6, 6-4, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.