Australija povela protiv Belgije u polufinalu Davis Cupa

Foto: fah

Teniske reprezentacije Australije i Francuske nalaze se korak do plasmana u finale Svjetske skupine Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija je u Bruxellesu povela 2-1 protiv Belgije, dok Francuska identičnim rezultatom vodi u Lilleu protiv Srbije.

Drugi bod Australcima donijeli su John Peers i Jordan Thompson pobijedivši u susretu parova Rubena Bemelmansa i Arthura De Greefa 6-3, 6-4, 6-0.

U nedjelju će u prvom meču dana snage odmjeriti David Goffin i Nick Kyrgios, a potom slijedi susret između Stevea Darcisa i Johna Millmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australci su 28 puta slavili u Davis Cupu, a posljednji put su igrali u finalu 2003. godine. Belgija nikada nije osvojila Davis Cup, a dosada je dva puta poražena u finalu (1904, 2015).

U drugom polufinalnom paru Francuzi su poveli protiv Srbije 2-1 nakon što su Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert dobili srpski par Nenad Zimonjić/Filip Krajinović s 6-1, 6-2, 7-6 (3) .

Francuzima u nedjelju treba samo jedna pobjeda za plasman u finale, a prvi će na teren Jo-Wilfried Tsonga i Dušan Lajović, a potom i Lucas Pouille protiv Lasla Đere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je devet puta pobijedila u ovom natjecanju, a zadnje finale igrala je 2014. dok je Srbija jednom slavila (2010), a jednom izgubila u finalu (2013).

REZULTATI:

BELGIJA – AUSTRALIJA 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak:

Steve Darcis (Bel) – Nick Kyrgios (Aus) 3-6, 6-3, 7-6 (5), 1-6, 2-6
David Goffin (Bel) – John Millman (Aus) 6-7 (4), 6-4, 6-3, 7-5

U subotu:
Ruben Bemelmans/Arthur De Greef (Bel) – John Peers/Jordan Thompson (Aus) 3-6, 4-6, 0-6

FRANCUSKA – SRBIJA 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak:
Jo-Wilfried Tsonga (Fra) – Laslo Djere (Srb) 7-6 (2), 6-3, 6-3
Lucas Pouille (Fra) – Dušan Lajović (Srb) 1-6, 6-3, 6-7 (7), 6-7 (5)

U subotu:
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Fra) – Filip Krajinović/Nenad Zimonjić (Srb) 6-1, 6-2, 7-6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.