Europsko juniorsko prvenstvo: Hrvatska judašica Lea Gobec osvojila broncu u Mariboru

Foto: judo.hr

Posljednjeg dana pojedinačnog natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu u Mariboru hrvatska judašica Lea Gobec osvojila je broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji do 78 kg Lea Gobec je imala jako dobar dan te s dva wazarija slavila u borbi za broncu protiv Ruskinje Irine Voronjine. Gobec je prije toga pobijedila Litvankuv Dudenaite (ippon) i Austrijanku Hoellwart (ippon nakon 50 sekundi), a zatim u polufinalu upisala jedini poraz od Ruskinje Bukrejeve.

“Lea je odlično odradila cijeli dan. Borila se srčano, pametno i potpuno zasluženo došla do medalje. Čak i u polufinalu, sve dok nije «ostala» u zahvatu, radila je dobro”, prokomentirao je trener reprezentacije Hrvoje Petranović.

Ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli ući u borbu za medalje, a čak četiri judašice, Iva Oberan (do 57 kg), Karla Prodan (do 70 kg), Zrinka Miočić (preko 78 kg) i Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg), završile su EP na 7. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko juniorsko prvenstvo završava ekipnim natjecanjem u nedjelju 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.