Bach upozorio sportaše da ne iskazuju političke stavove tijekom dodjele medalja

Foto: fah

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach u petak je, tjedan dana prije otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, još jednom upozorio sportaše kako ne bi trebali koristiti pobjedničko postolje za “političke demonstracije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Postolje i svečanosti dodjele medalja nisu tu za bilo kakve političke ili druge demonstracije. Oni su ustanovljeni kako bi se odala počast sportašima na ostvarenim rezultatima. Cilj je okupiti čitav svijet na jednom mjestu kako bi se sportaši mirno međusobno natjecali. To se nikada neće ostvariti ako bude podjela na Igrama”, izjavio je Bach u razgovoru za Financial Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.