Barcelona rutinski slavila u gostima kod Elchea

Foto: fah

Nogometaši Barcelone u gostima su svladali Elche 2:0. Bila je to rutinska pobjeda katalonskog kluba, koji je od samog početka bio dominantan na sredini terena. No prvu su priliku gosti stvorili tek u 29. minuti kada je pucao Jordi Alba, međutim, lopta je prošla pored gola domaće momčadi. Barca je zaprijetila i u 36. minuti preko Pedrija, no i ovog puta sve je okončano bez lopte u mreži domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minuta prije kraja poluvremena Barcelona je napokon povela. Braithwaite je centrirao prema Griezmannu, loptu je Gonzales nezgodno skrenuo te ju je u praznu mrežu zakucao Frenkie de Jong.

U 57. minuti utakmice Elche je mogao šokirati Barcelonu, veliku je pogrešku napravio Mingueza kojem je Rigoni ukrao loptu te je izbio sam pred Ter Stegena, međutim, njemački vratar na golu Barcelone sjajnom je obranom spasio svoju mrežu, ostalo je 1:0 za katalonski klub.

Sedam minuta prije kraja Barca je mogla sve riješiti, glavom je pokušao Tincao, no golman domaće momčadi sjajnom je intervencijom spasio svoju mrežu. I konačno 2:0 za Katalonce, De Jong je ovaj put bio asistent, a pogodak za 0:2 glavom je postigao Riqui Puig. Zanimljivo kako je on samo nešto ranije ušao u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Podsjetimo, bosansko – hercegovački reprezentativac, Miralem Pjanić, ponovno nije dobio priliku. Ronald Koeman se uoči sezone odrekao nekoliko standardnih nogometaša da bi dobio igrača koji ne igra ili igra jako malo.

Barcelona je ovom pobjedom došla na treće mjesto te ima 37 bodova, Elche je predzadnji s osvojenih 17 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.