Barcelona u nadoknadi do pobjede u El Clasicu, Modrić igrao do 76. minute

epa10532853 Real Madrid's midfielder Luka Modric (L) and striker Vinicius Jr (R) in action during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid, in Barcelona, Spain, 19 March 2023. EPA/Enric Fontcuberta

U najvećem derbiju španjolskog nogometa Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid sa 2-1 i pobjegla najvećem suparniku na 12 bodova prednosti 12 kola prije kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real nije uspio u svom naumu. Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost.

No, Barca sada ima velikih 12 koraka prednosti.

Bio je to 253. natjecateljski “El Clasico” i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone igrali su već četvrti put. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom.

U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1-0, a večera je u prvenstvu bilo 2-1.

Očekuje ih i uzvrat u Kupu 5. travnja na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute.

U vodstvu je Barcelona sa 68 bodova, dok Real Madrid ima 12 manje. Treći je Atletico Madrid sa 51 bodom, a Real Sociedad na četvrtoj poziciji ima 48 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.