Bašić: Ovo je jako velika i jako važna pobjeda!

Hrvatska U-17 pobijedila je na otvaranju europske smotre u Bugarskoj domaćina 2:0, a u subotu je bila bolja i od Austrije. Pogodak Lovrena bio je dostatan za nova tri boda. Nakon pobjede nad Austrijom i prolasku u četvrtfinale Europskog prvenstva, izbornik Dario Bašić ponudio je svoj komentar zbivanja u Sozopolu za web stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je jako velika i jako važna pobjeda. Bile su obje reprezentacije pod pritiskom, stoga je bilo teško i tvrdo, a oba su protivnika bila dobra. Austrija je dobro stajala u obrani, a u napadu je imala dvojicu – trojicu igrača koji mogu napraviti problem u napadu”, ispričao je hrvatski izbornik Dario Bašić poslije susreta.

“Ne mogu se oteti dojmu da smo u prvom poluvremenu mogli zabiti gol ili dva jer smo imali zrelije šanse, tako smo mogli ranije usmjeriti utakmicu u željenom smjeru. No, golovi se rijetko postižu, pogotovo u susretu ovako organiziranih momčadi”, nastavio je.

Hrvatska je reprezentacija prošle godine nadjačala ovu generaciju Austrije s manje problema (2:0), ali ova je pobjeda znatno važnija i nova je potvrda hrvatske kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Austrija je kompletnija i kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu, a ima i individualnu kvalitetu. Ovaj nas rezultat stvarno veseli, posebno zato što još uvijek nismo primili pogodak”, istaknuo je Bašić, podsjetivši da je Hrvatska i drugi kvalifikacijski krug odradila bez primljenog pogotka, a 180 minuta na Europskom prvenstvu čiste je mreže.

Poseban je doprinos u tom segmentu dao i oporavljeni Kalaica: “Kalaica se vratio, uhvatio svoj natjecateljski ritam. Samo neka nas zdravlje posluži, ali imali smo problem i Erlićem, koji je nezgodno pao i iskočilo mu je rame. Vidjet ćemo kojom će se brzinom oporaviti”.

Hrvatska će u trećem kolu protiv Španjolske moći kombinirati sastav, a “poželjnijeg” protivnika u polufinalu nije lako odabrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U četvrtfinalu više nema laganog protivnika, razlike su u kvaliteti minimalne, ali raduje me što imamo dobar fond igrača, vidjet ćemo kako stojimo s ozljedama i umorom. Mislim da imamo adekvatne kombinacije za Španjolsku”, zaključio je Bašić.

Europsko prvenstvo U-17, Skupina A, 2. kolo:
Hrvatska – Austrija 1:0 (0:0)

Sozopol, Bugarska.
Sudac: D. Muntean (Moldavija)
Strijelac: 1:0 – Lovren (52′)
Žuti kartoni: Filip (49′), Lovrić (55′), Hautzinger (79′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa, Erlić (od 34′ Gjira), Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek, Moro, Lovren (od 66′ Babić), Majić (od 80+1′ Blečić). Izbornik: D. Bašić.

Austrija: Ehmann, Sahanek (od 75′ Danso), Heilmann, Prirsch, Ramadani (od 68′ Oppong), Omerović, Wöber, Lovrić, Jakupović (od 63′ Hautzinger), Filip, Schmidt. Izbornik: M. Zsak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.