BBB-i poručili zastupnicima zagrebačke Gradske skupštine: ‘Ne prodaje se svetinja, Dinamo treba deratizirati a ne privatizirati’

Foto: Facebook

Navijači te članovi GNK Dinamo Zagreb, koji su se danas okupili pred Gradskom skupštinom Grada Zagreba, zastupnike su prozvali zbog ”nepovoljnog stanja” u vodećem hrvatskom klubu.

Naime, BBB-i su optužili gradska tijela da su ovjerili nezakonite radnje koje su onemogućile članovima kluba sudjelovanje u Skupštini kluba te radu kluba koji je navodno doveden na rub egzistencije. Tako tvrde da bi prihvaćanje procesa privatizacije Dinama legaliziralo pljačku te nezakonitosti u klubu, od Gradske skupštine nadalje traže da se očituje o trenutnom raspuštanju ”nelegalne Skupštine te raspisivanje izbora u GNK Dinamu prema sistemu jedan član = jedan glas.”

Tekst letka koji su dijelili navijači Dinama zastupnicima Gradske skupštine prenosimo u cijelosti:

“Uprava GNK Dinamo od 2014. godine izrađuje elaborat kojim bi se pokrenula ponovna privatizacija Dinama. Tako bi se legalizirala pljačka u kojoj su Klub i Republika Hrvatska oštećeni za najmanje 270 milijuna kuna, što je više od procijenjene vrijednosti Dinama! Zakon o sportu nalaže da u prvom krugu pravo na upis imaju tijela lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb. Prihvaćanjem procesa privatizacije, Gradska skupština Grada Zagreba bit će suodgovorna za kriminalne radnje u Dinamu.

Pred Skupštinom Grada Zagreba još od prije stoji odgovornost za pljačku Dinama kojoj svjedočimo desetljećima. Upravo Grad putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti ignorira činjenice da je aktualna Skupština kluba nelegalna i nelegitimna u svom zastupanju. Gradski ured za upravu ovjerio je odluku skupštine Kluba da uprava bira skupštinu, a skupština upravu. Time su članovi Dinama izgubili svoja osnovna članska prava, a interesnoj skupini unutar Kluba omogućili da ga dovedu do današnje katastrofalne situacije!

Dinamo kojeg volimo i za kojeg živimo godinama egzistira kao privatni bankomat klike koja predstavlja moralni talog našeg društva, a privatizacijom se odobravaju njihovi dosadašnji postupci koji su doveli Klub u velike financijske probleme. Ovim putem zahtijevamo od Skupštine Grada Zagreba da momentalno putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti onemogući rad nelegalne i nedemokratski ustrojene Skupštine GNK Dinama te da se pokrene proces raspisivanja izbora po načelu jedan član = jedan glas.

Predugo trpimo samovolju, tiraniju i pljačku u Dinamu koja ima politički blagoslov lokalne vlasti.”

Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati. Ne prodaje se Svetinja!“

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr