BBB se vratili, no, sukobi se očito nastavljaju: Utakmica između Seville i Dinama nije počela a već je uhićeno osam navija hrvatskog prvaka!

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali španjolski mediji jučer su javili nekoliko kontradiktornih informacija, koje su se jednim dijelom pokazale kao dezinformacije. Naime, dok su neki pisali o napadu navijača Seville na “mirne navijače Dinama”, drugi pak govore o sukobu dvije frakcije BBB-a, one koja podržava Zdravka Mamića i one koja je protiv njega, njih je navodno više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije tvrde da su se frakcije Dinama sukobile vrlo žestoko te da ima privedenih, ozlijeđenih, i inače njihovi obračunu čak su žešći nego obračuni između BBB-a i nekih drugih navijačkih skupina koje se nađu BBB-ima na putu.  Dvije frakcije BBB-a sukobile su se u Malagi te u samoj Sevilli, gdje se večeras igra utakmica 4. kola Lige prvaka između Seville i Dinama. Priopćenjem se oglasio i MUP.

S obzirom na pojačan interes javnosti i pitanja upućena Službi za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova dajemo sljedeće priopćenje: U Malagi, Kraljevina Španjolska, tijekom jučerašnjeg dana došlo je do međusobnog sukoba suprotstavljenih frakcija navijača GNK Dinamo. Španjolska policija potvrdila je uhićenje i privođenje osam hrvatskih navijača.

Također, jučer, tijekom kasnih večernjih sati pripadnici istih frakcija sukobili su se i u Sevilli gdje je također uhićeno i privedeno nekoliko osoba. Više informacija imat ćemo kada stigne službeno izvješće španjolske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu međunarodne policijske suradnje, španjolskoj policiji dostavljeni su svi podaci kojima raspolaže hrvatska policija, a važni su kod postupanja i mogu biti od pomoći španjolskim kolegama tijekom osiguranja večerašnje utakmice”, stoji u priopćenju MUP-a.

Podsjetimo, navijači Dinama, ona većinska frakcija, vratili su se nedavno na Maksimir, no, sukobi će se očito nastaviti. Obje strane za sukobe prebacuju krivnju na one druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.