BBC: Modriću se slomilo srce, ali navijači nisu napustili tribine nego su pjevali u čast svojih heroja

Rotterdam, 18.06.2023 - Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. Na slici predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin dodijelio je srebrne medalje hrvatskim nogometašima. Luka Modrić. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Hrvatska je izgubila u finalu Lige nacija. Španjolska ju je pobijedila boljim izvođenjem jedanaesteraca i tako uskratila hrvatskoj reprezentaciji priliku za osvajanje svog prvog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC je impresioniran hrvatskim navijačima: “Nijedan od toliko tisuća njih nije napustio tribine ni dugo nakon utakmice, nego se pjevali u čast svojih heroja. Najveći od njih je Modrić. Očekuje se da ovog tjedna objavi hoće li više igrati za Hrvatsku. Poraz može značiti da ostaje do Eura idućeg ljeta u Njemačkoj.”

Opisuju Modrića: “Nakon što je izgubila finale SP-a 2018 i polufinale četiri godine kasnije, sada je pala u finalu najnovijeg međunarodnog natjecanja. Tako je velika generacija Hrvatske ostala bez prvog pehara. To je slomilo srce Luki Modriću. On je propustio možda zadnju priliku da briljantnu karijeru okruni prvim trofejem s reprezentacijom u 37. godini i 166. nastupu za nju. To mu se dogodilo u moru hrvatskih zastava i kockica, jer Modrićevi sunarodnjaci ispunili su De Kuip.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.