Beograd: Tužiteljstvo u vrijeđanju navijača Crvene zvezde usmjerenom prema hrvatskom treneru ne vidi nacionalnu netrpeljivost

zvezde treneru
Foto: snimka zaslona

Više javno tužiteljstvo u Beogradu ocijenilo je u utorak da u isticanju transparenta s natpisom “Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija” na vaterpolo utakmici Crvena zvezda – Šabac, usmjerenom prema treneru Mirko Vičeviću, “nema elemenata kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”, objavila je Radio televizija Srbije (RTS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, ovo nije ni prvi, a vjerojatno ni posljednji put, da stvari kojima nije mjesto u sportu budu u središtu pozornosti”, jedan je od komentara u beogradskom tisku u povodu tog incidenta.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu navodi da je o događaju obaviješten dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu, koji je ocijenio da se “u radnjama sudionika događaja nisu stekli elementi kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”, već da isticanje spornog transparenta “može predstavljati protupravno djelo kršenja Zakona o javnom redu i miru”.

Zbog toga je on “uputio policiju na konzultaciju s dežurnim sucem Prekršajnog suda”, istaknuto je u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, navodi RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, navijači Crvene zvijezde vrlo neprijateljski su dočekali novog trenera vaterpolo kluba Mirka Vičevića. Naime, Vičević je crnogorski stručnjak hrvatske nacionalnosti, a žestoko je izvrijeđan s tribina.

> Navijači Crvene Zvezde tjeraju hrvatskog trenera: ‘Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija’

Vaterpolisti Zvezde pobijedili su Šabac s 13:6 u srpskoj Superligi, ali to nije pomoglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, bio je transparent koji je razvijen uz skandiranje ratnom zločincu Ratku Mladiću tijekom utakmice.

Navijačima Crvene Zvezda vjerojatno smeta što je predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, a angažiran je i u DPS-u, Đukanovićevoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.