Bert van Marwijk novi australski izbornik

Foto: fah

Australski nogometni savez (FFA) je u četvrtak imenovao nizozemskog trenera Berta van Marwijka novim izbornikom nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Marwijk je na toj funkciji zamijenio Angea Postecogloua koji je, nakon što je Australiju odveo na SP 2018., napustio vođenje reprezentacije.

Van Marwijk (65) je s reprezentacijom Nizozemske stigao do finala na SP 2010., a u kvalifikacijama za SP 2018. bio je izbornik Saudijske Arabije koja je bila s Australijom u istoj kvalifikacijskoj skupini.

Predsjednik Australskog nogometnog saveza Steven Lowy je kazao da je iskustvo “i poznavanje igre Socceroosa koje je van Marwijk stekao u kvalifikacijama za SP učinilo ga idealnim izborom za izbornika”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je sjajan rezultat za australski nogomet. Bert van Marwijk je svjetska klasa”, rekao je Lowy.

Van Marwijk ima manje od pet mjeseci da se pripremi za svoj glavni zadatak, SP u Rusiji. Prvi test će imati u prijateljskim utakmicama protiv Norveške u Oslu 23. ožujka, a onda četiri dana kasnije protiv Kolumbije u Londonu. Australija prvu utakmicu na SP u Rusiji igra 16. lipnja u Kazanu protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.