(VIDEO) Nakon Italije, još četiri reprezentacije moraju strepiti oko plasmana na SP!

Foto: fah

Obje prve utakmice interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji (14. lipnja – 15. srpnja 2018.) završile su bez pogodaka, Honduras i Australija odigrali su 0-0 u San Pedro Suli, dok je istim rezultatom okončan i dvoboj Novog Zelanda i Perua u Wellingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu između četvrtoplasirane reprezentacije iz zone CONCACAF Hondurasa te petoplasirane reprezentacije iz azijske zone Australije izglednije su prilike imali gosti, no napadač hrvatskog porijekla Tomi Jurić je u 34. minuti promašio vrata, da bi njegov udarac glavom u 53. minuti uspio obraniti Donis Escobar na vratima Hondurasa. Domaći su svoju najbolju priliku imali u 82. minuti, ali je Carlos Costly pucao ravno u Matyja Ryana.

Australija se pokušava plasirati na svoje četvrto uzastopno SP, nakon 2006., 2010. i 2014. godine, a Honduras na svoje treće SP zaredom, nakon 2010. i 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret igrat će se u srijedu u Sydneyu.

Petoplasirana reprezentacija južnoameričkih kvalifikacija Peru imao je više od igre protiv najbolje reprezentacije Oceanije Novog Zelanda iako je igrala na gostujućem terenu, no nije uspjela probiti organiziranu obranu “all whitesa” pa će se u uzvratni dvoboj koji će se igrati u Limi u noći sa srijede na četvrtak ući bez prednosti s niti jedne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Zeland pokušava izboriti svoj treći odlazak na SP, dosada su sudjelovali 1982. i 2010. godine, dok Peru ima priliku vratiti se na veliku scenu nakon punih 36 godina, ta je andska zemlja posljednji od svoja četiri nastupa na SP ostvarila još 1982. godine. Prije toga su još igrali na prvom SP 1930. te 1970. i 1978.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.