Biciklizam: Tom Dumoulin prešao u Jumbo-Vismu

Foto: fah

Nizozemski biciklisti Tom Dumoulin (28), pobjednik “Gira d’Italia” iz 2017. i drugoplasirani s “Tour de Francea” 2018., po završetku ove sezone napustiti će momčad Sunweba te će sljedeće tri sezone biti član Jumbo-Visme, objavljeno je u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Momčad Jumbo-Visma pojačala se Tomom Dumoulinom za sljedeće tri sezone čime smo ojačali našu jezgru vozača koji kandidiraju za pobjede na najvećim utrkama”, objavio je nizozemski sastav.

“Nakon nevjerojatnih osam godina, momčad Sunweba i Tom Dumoulin se razilaze po završetku ove godine”, objavio je Sunweb iako je Dumoulin imao potpisan ugovor s tom momčadi do kraja 2021.

“Tražio sam novi sportski izazov, a momčad poput Jumbo-Visme je upravo to. Sretan sam što ću ponovno predstavljati nizozemsku momčad, karijeru sam započeo u mladoj momčadi Rabobanka, a Jumbo-Visma je nasljednik Rabobanka pa mi se ovo čini kao povratak kući. Želim pomoći ovoj momčadi osvojiti neku od velikih trotjednih utrka”, izjavio je Dumoulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine je Dumoulin zbog ozljede koljena bio prisiljen odustati od daljnjeg nastupa na “Giru” nakon samo četiri etape, a kako se nije stigao na vrijeme oporaviti od te ozljede morao je propustiti i “Tour”.

U momčadi Jumbo-Visme već se nalaze Slovenac Primož Roglič, trećeplasirani s ovogodišnjeg “Gira” i četvrtti s prošlogodišnjeg “Toura” te Nizozemac Steven Kruijswijk, treći s ovogodišnjeg “Toura” i četvrti s “Gira” 2016. godine pa dolaskom Dumoulina nizozemska momčad postaje uz INEOS jedna od najjačih kada su u pitanju etapne utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.