Belgijski biciklist Laurens De Plus pobjednik utrke Kroz Benelux

Foto: fah

Belgijski biciklist Laurens De Plus (Jumbo-Visma) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja utrke Kroz Benelux, koja se boduje za “WorldTour”, vožene ovoga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Plus je do konačne pobjede stigao izvrsnom vožnjom u završnici posljednje etape vožene od Sint-Pieters-Leeuwa do legendarnog Muur de Geraardsbergena u dužini od 178.6 kilometara kojom je skočio s trećeg na prvo mjesto u konačnom redoslijedu.

De Plus je bio inicijator bijega iz glavne skupine, a priključili su mu se sunarodnjaci Oliver Naesen (AG2R) i Greg Van Avermaet (CCC). Taj je trojac prvenstveno zahvaljujući De Plusu uspio ostvariti više od pola minute prednosti u odnosu na skupinu u kojoj se nalazio vodeći dvojac u ukupnom redoslijedu uoči posljednje etape, Belgijanac Tim Wellens (Lotto-Soudal) i Švicarac Marc Hirschi (Sunweb), a kako je De Plus za Wellensom na startu u nedjelju zaostajao samo 12 sekundi, to mu je bila i više nego dovoljna prednost za ukupnu pobjedu.

U posljednjih nekoliko stotina metara Naesen i Van Avermaet su se uspjeli distancirati od De Plusa te u posljednjim metrima odlučivati o etapnom pobjedniku. Na kraju je tapa pripala Naesenu koji je tako skočio i na drugo mjesto u konačnom redoslijedu sa 35 sekundi iza De Plusa, ali jednom sekundom ispred trećeg Wellensa, odnosno dvije sekunde ispred četvrtog Van Avermaeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
7. ETAPA:
1. Oliver Naesen (Bel/AG2R) 3:52:40
2. Greg Van Avermaet (Bel/CCC) isto vrijeme
3. Laurens De Plus (Bel/Jumbo-Visma) +4
4. Simon Clarke (Aus/Education First) +25
5. Philippe Gilbert (Bel/Deceuninck-QuickStep) +26
6. Mike Teunissen (Niz/Jumbo-Visma) +26
7. Michael Valgren (Dan/Dimension Data) +35
8. Ivan Garcia (Špa/Bahrain) +35
9. Amaury Capiot (Bel/Sport Vlaanderen-Baloise) +38
10. Dylan van Baarle (Niz/INEOS) +38
KONAČNI REDOSLIJED:
1. Laurens De Plus (Bel/Jumbo-Visma) 21:29:55
2. Oliver Naesen (Bel/AG2R) +35
3. Tim Wellens (Bel/Lotto-Soudal) +36
4. Greg Van Avermaet (Bel/CCC) +37
5. Marc Hirschi (Švi/Sunweb) +44
6. Mike Teunissen (Niz/Jumbo-Visma) +1:06
7. Ivan Garcia (Špa/Bahrain) +1:13
8. Stefan Kueng (Švi/Groupama-FDJ) +1:16
9. Simon Clarke (Aus/Education First) +1:19
10. Soren Kragh (Dan/Sunweb) +1:21

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.