Bišćan: Ne odustajemo od naše igre, a Ivanušec je fenomenalan

Zagreb, 25.7.2023.- Prvi susret 2. pretkola nogometne Lige prvaka izmeðu Dinama i Astane na stadionu Maksimir. Na slici trener Dinama iIgor Bišæan. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Trener Dinama Igor Bišćan bio je sretan nakon 4:0 pobjede protiv Astane u kvalifikacijama Lige prvaka, ali istaknuo je kako još nije bilo gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam igračima na odličnoj utakmici i dobrom rezultatu, rezultatu koji nam pruža mogućnost da mirnije idemo na daleki i put borimo se za sljedeću rundu. Bili smo dobri, u početku strpljivi, stiskali smo ih, nismo im dali da dišu, pa smo stvarali šanse. Kad smo zabili prvi gol, dali smo još gasa, bili opušteniji i efikasno završili utakmicu, rekao je Bišćan.

Luka Ivanušec odigrao je sjajnu utakmicu te ostvario prvi hat-trick u modrom dresu.

– Ne znam je li to bio pozdrav s maksimirskom publiku. Fenomenalna partija i prekrasni golovi, zaslužio je ovacije publike. Drago mi je što se razvija u igrača koji je vrijedan najviših nogometnih nivou. No, cijela momčad je bila ozbiljna i kombinatorna. Probijali smo blok, bili smo stabili i odbijali smo njihove pokušaje do kraja i njihovih nekoliko pokušaja, rekao je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li Dinamo s kraja prvog poluvremena onakav Dinamo kakav ćemo gledati u budućnosti, Bišćan je odgovorio:

– Ne možemo na osnovu jedne utakmicu donositi definitivne zaključke. Pokušavamo igrati jedan stil nogometa otkad sam ja tu, tako je bilo i danas. Na početku nije izgledalo da će to proći, ali nije ni za očekivati. Nije Astana bezvezna momčad, pogotovo kad je u ovakvom bloku. No, ne odustajemo od naše igre. I protiv Hajduka je bilo dobro. Vidjet ćemo što će donijeti buduće utakmice. Volio bih da je ovo Dinamo koji ćemo gledati, ali ponekad će se nešto više i pitati protivnika. Možda u Puli za par dana neće biti tako.

Impresivno je izgledala Dinamova raznovrsnost u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je dobro, zato smo i uspjeli probiti Astanu jer smo pokušavali na drugačije načine. Kad si raznovrstan, protivniku je teško sve to pozatvarati, rekao je Bišćan.

Istaknuo je sjajnu predstavu Sadegh Moharrami, a za novog Ukrajinca Bogdan Mihajličenko je rekao da se vidi da je kvalitetan igrač kojemu će trebati vremena da uhvati ritam, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.