Bivši izbornik BiH o Modriću: ‘Bio sam zadivljen, ali Luka je bio preskup i prestar’

Foto: fah

Nakon što je osvojio Zlatnu loptu France Footballa u Parizu i postao tako prvim Hrvatom kome je to pošlo za rukom kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, jedna je od glavnih tema većine europskih sportskih medija. Naravno, novinari u potrazi za informacijama o Modriću razgovaraju sa svima koji bi mogli imati bilo kakvu informaciju, pa je tako bivši izbornik Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, u razgovoru za Le Parisien također iznio neke podatke o najboljem igraču svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Baždarević je od 2003. godine radio kao skaut francuskog Sochauxa te je već tada zapazio hrvatskog veznjaka, no, nisu navodno  imali novaca da bi ga doveli u svoje redove i Luka je poslije Zrinjskog još nekoliko godina ostao igrač zagrebačkog Dinama.

“U Sochauxu smo uvijek imali bogatu tradiciju suradnje sa igračima sa prostora bivše Jugoslavije. Bio sam poslan gledati jednog defenzivca Zrinjskog. Teren je bio loš, na tribinama je bilo možda 400 ljudi i tog dana sam primijetio Luku Modrića. Imao je 18 godina i  kada sam vidio što je u stanju u raditi na tako lošem terenu, bilo je jasno da je to umjetnik”, kazao je Baždarević, koji je zamijetio kako se Luka već tada isticao na travnjaku, sve je odrađivao bez opterećenja, a krasila ga je velika lakoća.

“Mogao je osjetiti nogomet, igrao je sa takvom lakoćom i fluidnošću. Imao je nevjerojatnu sposobnost izbacivanja svojih protivnika iz igre. Bio sam stvarno impresioniran. Vratio sam se još jednom, gledao ga kako igra i opet sam bio zadivljen. “

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sochaux je, kako smo rekli, htio angažirati Luku Modrića, ali….

“Luka je već bio prestar da ga dovedemo u omladinski pogon. Kontaktirali smo ga, ali je Dinamo tražio pet milijuna eura za transfer. Bilo je to previše za klub poput Sochauxa. Ipak, mi smo ga primijetili prije svih ostalih”, zaključio je bivši izbornik BiH i jedna od nogometnih legendi susjedne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.