Bivši odbojkaš Bojan Mirković: ‘Uživam raditi u Singapuru, a svakodnevno pratim sve što se događa u Hrvatskoj’

Foto: I ja sam sportaš

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovao je bivši odbojkaš, a danas odbojkaški trener s najvišim licencama Svjetske odbojkaške federacije Bojan Mirković. Bojan je igrao u zagrebačkoj Mladosti, ali i odbojkaškoj reprezentaciji, a onda je krenuo u trenerske vode te postao prvi hrvatski odbojkaški instruktor i najmlađi na svijetu kojem je to uspjelo pod okriljem FIVB-e. U podcastu je pričao o svojem klubu koji je osnovao u Singapuru, brojnim putovanjima diljem svijeta, avanturi u Afganistanu gdje su bježali od bombi, svom viđenju stanja u hrvatskoj odbojci; i brojnim drugim zanimljivostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u ovo doba trebao nalaziti u Africi na odmoru, zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet morao je promijeniti planove i vratiti se u Zagreb.

U vrijeme kada smo planirali odmor u Africi, koronavirus je u Singapuru bio pod kontrolom i nije bilo nikakve panike, no u Europi je već počinjala pandemija te su nas prijatelji iz Hrvatske nagovarali da ne idemo. Međutim, već smo sve bili isplanirali te nam je u planu bilo posjetiti šest zemalja, ali na kraju smo uspjeli samo dvije – Mauricijus i Južnoafričku republiku. Na Mauricijusu je bilo zaista čarobno i slažem se s onim kada se kaže da je on „raj na zemlji“. Nakon 48 sati tamo, rekli su nam da će zatvoriti sve granice i da svi stranci moraju otići inače će duže vremena morati ostati ovdje dok pandemija skroz ne prođe. U tom trenu smo shvatili da je situacija ozbiljna te smo se zaputili u Cape Town koji tada nije imao službeno potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Tamo smo dobili još malo vremena za razgledavanje, no ubrzo su i tamo proglasili zaključavanje granica te smo se tada uputili u Zagreb. 

Cijeli život je u odbojci, a nakon igračke karijere znao je da mora raditi nešto što je vezano uz najdraži mu sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošao sam praktički sve što jedan sportaš može proći u karijeri. Kadetsku, juniorsku i seniorsku reprezentaciju, sa zagrebačkom Mladosti osvojili smo sve što se moglo osvojiti u Hrvatskoj te sam zaigrao u inozemstvu, u Austriji. Nakon avanture u Austriji, koja je završila kada je klub ostao bez glavnog sponzora, vratio sam se i još kratko vrijeme igrao u hrvatskoj ligi. Kao mlad sam odlučio završiti igračku karijeru, ali sam već tada znao da moram raditi nešto što ima veze s odbojkom. Tako sam jedno vrijeme bio na funkciji team managera u reprezentaciji, a zatim sam krenuo s raznim edukacijama za trenera. 

 

Trenutno se nalazi u Singapuru gdje je uspješno pokrenuo i vodi svoj odbojkaški klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već sam godinu prije nego što sam pokrenuo klub radio u Singapuru tako da sam bio upoznao mnogo ljudi i vidio kako se tamo radi što mi je puno pomoglo. Otvaranje nečeg vlastitog je uvijek teško, ali sve je bilo pomno isplanirao te sam otpočetka vjerovao da će to i uspjeti. 

Iako većinu vremena provodi izvan Hrvatske, prati sve što se zbiva u hrvatskoj odbojci.

Pratim svakodnevno sve što se događa u hrvatskim klubovima i reprezentacijama. Mogu reći da nakon jednog pada, odnosno krize koja je bila u hrvatskoj odbojci proteklih godina, sada se polako dižu i klubovi i reprezentacije. Ženska reprezentacija ima odlične igračice te mnogo mladih koje dolaze, a i kod muške reprezentacije je situacija puno bolja nego prije. Zagrebačka Mladost evidentno ulaže u napredak i to se počinje vraćati. Sve u svemu mislim da se događaju pozitivne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U podcastu je pričao avanturama koje je doživio na putovanjima, Radi Maleviću, planovima u budućnosti te brojnim drugim aktualnostima.

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.