Bivši olimpijski pobjednik uzeo odmor od plivanja kako bi trenirao rukomet

Foto: Snimka zaslona

Bivši olimpijski pobjednik, francuski plivač Florent Manaudou izjavio je u utorak kako se želi odmoriti od plivanja i koncentrirati na igranje rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajač zlatne medalje na 50 m slobodno na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kazao je kako ne želi “donositi nagle odluke”, ali želi izbjeći nastavak plivačke karijere bez “uživanja u plivanju”.

Tako će ovaj 25-godišnjak treninge na bazenu zamijeniti treniranjem rukometa s momčadi Aix-en-Provence, iako “bez ikakve ambicije osim da pruži svoj maksimum” i “nađe drugi izvor užitka”.

Florent Manaudou je brat Laure Manaudou koja je na OI 2004. u Ateni osvojila zlatnu medalju na 400 m slobodno, velike zvijezde u Francuskoj koja je 2009. izazvala šok javnosti kada je prekinula plivačku karijeru rano u 22-godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratila se plivanju dvije godine kasnije, ali se onda konačno povukla iz sporta u siječnju 2013. kada je imala 26 godina.

Osim olimpijskog zlata, Florent Manaudou je tri puta osvajao zlatno odličje na svjetskim prvenstvima i šest puta na europskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.