Bivši suigrači iz Bayerna hvale Marija Mandžukića: ‘On je nevjerojatan momak, na kojeg se uvijek možete osloniti’

Foto: fah

Mario Mandžukić na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra fenomenalno, kao preporođen. Uostalom, nedavno je, nakon odličnih igra, rekao: ”Ovo nije stari Mandžo, ovo je neki puno bolji…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, zabio je dva spasonosna gola za Vatrene na SP-u, u polufinalu protiv Engleske za pobjedu te u osmini finala za izjednačenje protiv Danske. Ukupno je Mandžo na svjetskim prvenstvima zabio četiri pogotka, dva manje od Davora Šukera te isto koliko i Ivan Perišić, koji je također na SP-u u Rusiji dva puta tresao mreže.

Mandžukića hvale danas svi, nakon što je Hrvatsku sjajnim golom odveo u finale SP-a postao je tema svih svjetskih medija, a hvale ga i kolege igrači, jedan od njih je i prijatelj mu i bivši suigrač iz Bayerna Arjen Robben, čija se Nizozemska nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo, iako su na prošlom SP-u u Brazilu Nizozemci bili treći, i to u velikom stilu.

“Mandžukić je nevjerojatan momak. Ne mogu pronaći dovoljno riječi hvale za njega, on je pravi primjer i borac. Igrač kojeg uvijek želite u svojoj momčadi i nikad ne biste voljeli igrati protiv njega”, rekao je Robben na presici Bayerna, kluba kojeg odnedavno trenira bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Robben i Mandžo zajedno su igrali u Bayernu od 2012. do 2013. godine, vrlo brzo se Nizozemac sprijateljio s Hrvatom.  Njih su dvojica odlučili i finale Lige prvaka 2013. godine. Zabili su po jedan pogodak  Borussiji Dortmund u 2:1 pobjedi. Pobjeda u tom finalu Bavarcima je donijela peti naslov prvaka Europe.

Mandžo je znao zabijati u Bayernu kad je to bilo najvažnije.

“Možda nije tehnički potkovan kao neki igrači, ali zabija u ključnim utakmicama i uvijek znate da možete računati na njegov doprinos kada je najbitnije”, kazao je Nizozemac, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Radi se o igraču na kojeg se uvijek možete osloniti i zato je jako bitan za momčad koja želi doći do samog vrha.”

Mandžukića te Vatrene hvali i austrijski lijevi bek David Alaba, koji je rekao kako mu je drago vidjeti Mandžu u finalu Svjetskog prvenstva.

“Ovo Svjetsko prvenstvo je stvarno ludo, nitko nije očekivao Hrvatsku u finalu! To je lijep doseg za Hrvatsku, a posebno za Marija Mandžukića. U Bayernu je pružao odlične igre i jako sam sretan što će igrati u finalu”, poručio je Alaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.