Bivši Vatreni o odlasku Otte Barića: ‘Hrvatska je izgubila jednog od najvećih trenera’

Foto: fah

Kako smo već pisali od posljedica koronavirusa u KB-u Dubrava preminuo je bivši hrvatski izbornik Otto Barić (88), koji je Vatrene vodio na Europskom prvenstvu 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji je bio povezan s Barićem bio je i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević, koji je bio vidljivo potresen tužnom viješću.

“U šoku sam! Izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji. A Hrvatska je izgubila jednog od najvećih trenera koje smo ikada imali. Otto mi je bio trener u Salzburgu u kojem sam proveo najljepše igračke dane svoje karijere. Osvojili smo dva naslova prvaka, igrali finale Kupa UEFA te igrali u Ligi prvaka. Bili smo fantastična momčad, a s klupe nas je predvodio Otto Barić, koji je bio apsolutno najzaslužniji za sve što smo napravili. Bio je izvanredan trener, ali i čovjek s vizijom, s idejom kako jedan klub može doći do velikog iskoraka. U Austriji Otto ima status legende, nogometne ikone, tamo ga doista neizmjerno cijene. Kod nas nije ostavio tako dubok trag, iako je bio izbornik koji nas je odveo na Euro 2004. u Portugalu. Doista sam u šoku…”, rekao je za Sportske novosti Jurčević.

Osam godina pomoćni trener Barića bio je Marinko Koljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Radili smo zajedno u Salzburgu, Linzu i Istanbulu u kojem je vodio Fenerbahče. Prije mjesec dana trebali smo se naći na utakmici Rudeš – Orijent, ali na koncu nije mogao doći. Ne mogu reći koliko mi je žao, a ono što mogu reći je da smo izgubili velikog stručnjaka i velikog čovjeka. Otto je bio pravi gospodin, uvijek uglađen, nikada s ružnim riječima, nikada da bi se okomio na nekoga od kolega. Osam naslova prvaka osvojio je samo u Austriji i to s četiri različita kluba. Igrao je finale Kupa kupova s Rapidom, te finale Kupa UEFA sa Salzburgom, a to su bile prosječne europske momčadi. No, Otto je već tada njegovao poseban stil igre, agresivan, muški, s puno trke i duela i to je nogomet koji se danas igra. Otto je bio daleko ispred vremena u kojem je živio. U Austriji su ga obožavali, cijenili kao stručnjaka s kojim su njihovi klubovi napravili veliki nogometni iskorak”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.