Bivši Vatreni uoči Turske: ‘Proći ćemo neokrznuti, Kosovo je bila najzahtjevnija utakmica u hrvatskoj povijesti’

Foto: fah

Bivši trener Dinama, ali i bivši Vatreni, član legendarne Ćirine generacije iz 1998. godine i osvajač bronce sa SP-a u Francuskoj, Kruno Jurčić, komentirao je za portal goal.com/hr pobjedu naše reprezentacije protiv Kosova u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se iduće godine igra u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je komentirao i neke popratne događaje koji su se posljednjih dana vezali uz našu nacionalnu vrstu.  Podsjetimo, Hrvatska je teškom mukom, u teškim uvjetima, svladala Kosovo na Maksimiru samo dva dana prije gostovanja naše reprezentacije u Turskoj te tako ponovno izbila na vrh svoje kvalifikacijske skupine. Vatreni trenutno imaju dva boda više od Ukrajine, koja je na 2. mjestu.

Krunoslav Jurčić ima puno povjerenja u našu reprezentaciju te izborniku i dečkima odaje puno priznanje za pobjedu protiv Kosova.

“Prije svega odajem priznanje svima na pobjedi nad Kosovom, za mene je ovo možda bila i najzahtjevnija utakmica u povijesti hrvatske reprezentacije! Strašno je nezgodno dva puta u dva dana igrati protiv istog suparnika, dva brzo reagirati na pravi način. Svi smo imali informaciju da se neće igrati sljedeći dan, a onda se to dogodilo. To je velika pobjeda u jednim ekstremnim uvjetima”, rekao je Kruno za goal.com/hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno tvrdi kako je i on kao trener imao dvije utakmice u relativno kratkom vremenskom razdoblju te da takve utakmice nikad nisu lagane za pripremu.

“To nije lagano za pripremu, ali može se. E sada, najveći umor, a to je fiziološki dokazano, dolazi dan poslije utakmice kada se tijelo posve oporavi. No, uz suvremene metode, regeneracije i masaže taj se proces oporavka može ubrzati. Naši su igrači navikli igrati u tako kratkom periodu dvije utakmice, dosta smo iskusni pa vjerujem da im to neće biti problem.”

Svemu unatoč bivši Vatreni vjeruje da će Hrvatska za Tursku biti spremna. No, ipak, na koji se način pripremiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jasno je da imamo dan oporavka manje, a vidio sam kako su Turci od Ukrajine izgubili poslije dva neregularna gola. To će ih dodatno mobilizirati, stigao im je i novi izbornik, čeka nas još zahtjevna utakmica. No, mi imamo toliko dobre pojedince, tako da se uvijek u svakoj utakmici nešto nas pita. Ako ćemo mi biti pravi, sve će biti kako treba.”

I Jurčić je jedan od onih koji se iznenadio nakon što je utakmica zbog nemogućih uvjeta prekinuta te samo dan kasnije odmah nastavljena.

“Meni je dosta toga bilo čudna, svi smo dobili informacije da će se utakmica odgoditi za neki drugi termin, meni je to bilo smiješno. Znaju se pravila Fife i Uefe koja nalažu da se utakmica uvijek igra sljedeći dan ako to vremenski uvjeti dopuste. Ali, nezgodno je to za izbornika i igrače, oni su malo isprazni, teško je sve pripremati ponovo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je zadovoljan načinom na koji su reagirali Luka Modrić i drugi igrači.

“U svakom trenutku pokazali su ozbiljnost, spremnost, veliku volju i želju. Njihov govor tijela pokazuje da su igrači spremni za Svjetsko prvenstvo, da svim silama žele u Rusiju.”

Krunoslav Jurčić smatra također da Vatrene neće smetati vruća atmosfera u Turskoj te tvrdi kako su naši igrači naučili igrati pred mnogobrojnom publikom. Isto tako smatra da će Hrvatska neokrznuta, dakle, s bodom ili tri, proći Tursku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.