Bjelica najavio velike Osijekove ambicije: ‘Možemo biti prvaci Hrvatske’

Foto: snimka zaslona

Pred vratima je nova prvenstvena sezona, kreće Prva hrvatska nogometna liga, a Dinamo je, kao i uvijek posljednjih godina, veliki favorit. Trener Dinama, Damir Krznar, smatra prvim Dinamovim konkurentom Osijek Nenada Bjelice, koji je uoči utakmice u Gradskom vrtu protiv Šibenika u petak od 21 sat održao tiskovnu konferenciju, na kojoj se, između ostaloga, govorilo o transferima. Novi igrač Osijeka postat će Ivan Fiolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon pet tjedana dobrih priprema dočekali smo i početak novog prvenstva. Radujemo se utakmicama, na kojima ćemo konačno imati podršku navijača. Sretan sam što smo odradili vrlo kvalitetne pripreme, skoro pa svi su odradili cijeli proces priprema. Ozlijeđeni igrači su se oporavili, a novi igrači su se dobro uklopili. Bila je vrućina i teški uvjeti za trening, ali odradili smo sve što smo planirali i spremni smo za početak prvenstva”, rekao je Bjelica na početku te je kazao da je prednost u tome što je s Osijekom odradio cijeli proces priprema.

“Prednost je što sam odradio cijele pripreme s ekipom. Zimske su odrađene uz puno improvizacije jer su bile jako kratke. Ne možete cijeli proces priprema odraditi u dva tjedna. Unatoč tome, i u zimski dio sezone smo dobro ušli, ali tijekom proljeća smo imali previše ozljeda, a izostanak pravih priprema je možda razlog tome. U nekim je tjednima bilo dosta naporno, no dečki su bez pogovora izvršavali sve zadatke te je atmosfera zbilja jako dobra. Dolaskom novih igrača mora se dodatno raditi na taktici i automatizmima, ali oni su to dobro prihvatili.”

Nadalje, Nenad Bjelica o startu prvenstva, o utakmici protiv Šibenika, koju Osijek mora dobiti za siguran start kako bi najavio svoje ambicije i pokušaj koliko toliko ravnopravne utrke s Dinamom za naslov…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Početak sezone je važan zbog samopouzdanja, ma zbog svega. Na prvoj utakmici vidiš jesi li dobro tempirao pripreme i jesi li spreman za ono što te čeka. Utakmica sa Šibenikom nama je najvažnija u sezoni. Želimo pobijediti i vjerujem da smo spremni za to u svakom pogledu.

Pogledali smo neke pripremne utakmice Šibenika. Imaju novog trenera, iako su i prošle sezone imali dva različita trenera. Naravno, ne znamo filozofiju njihovog novog trenera. Imaju neke nove igrače, ali njih poznajemo i nema nekih prevelikih iznenađenja kod njih. Oni će se sigurno dizati tijekom prvenstva, očekuju još neka pojačanja, sigurno će biti neugodan protivnik”, kazao je Bjelica, koji je zadovoljan igračkim kadrom Osijeka.

“Imam slatke brige. Imamo na raspolaganju vrlo dobrih 26 do 28 igrača i mlade igrače, koji su s nama prošli pripreme. Zadovoljan sam kadrom i vjerujem da će on do kraja sezone odgovoriti na sve zahtjeve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek, kako smo već spomenuli, dovodi bivšeg Dinamovog igrača Ivana Fiolića, koji je igrač Genka, a potvrdio je to i Nenad Bjelica. Navodno je Osijeku došla ponuda za desnog beka Igora Silvu.

“Ivanov dolazak očekujemo večeras, obavit će liječnički pregled i sutra potpisati ugovor, ako ne bude problema. Što se tiče izlaznih transfera, najaktivnije je kod Igora Silve, ali nas trenutno ponuda ne zadovoljava, tako da još ne govorimo o transferu. Ako bi on otišao, onda bismo vjerojatno reagirali na toj poziciji.”

O novim igračima Osijeka, kakva je s njima situacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako gledamo pojedinačno, u najboljem je stanju Šime Gržan, koji je došao i na početak priprema u jako dobrom stanju. Nametnuo se u radu i rekao bih da je na sto posto. Tu je i Nejašmić, koji neko vrijeme nije trenirao s Hajdukom, ali je radio individualno te je također na vrlo visokoj razini.

Bralić nije navikao na ovakav intenzitet treninga, no u utakmicama koje je odigrao je pokazao da je pojačanje u našoj obrani. Hiroš je igrač kojem treba doza svježine da se iskaže. On je sada na nekih 70-80 posto, ali i to je dovoljno da nam pomogne. Kod njega je proces adaptacije nešto dulji nego kod ostalih igrača. Mance je isto na sto posto. Govorim o njemu kao o novom igraču jer nije bio tu prošle sezone, kao i Malenica te Grgić.”

U novoj sezoni Osijeku je, kako tvrdi Bjelica, glavni cilj dodatni napredak te se nada da bi takav napredak mogao donijeti i neki od dva moguća trofeja u Gradski vrt.

“Želimo se poboljšati u odnosu na prošlu sezonu, osvojiti neku titulu, možemo biti prvaci Hrvatske, osvojiti Kup, a u Europi ostvariti maksimum. Ne namećemo si imperative, jer imamo jake protivnike u Dinamu, Rijeci, Hajduku i ostalim ekipama, ali želimo sebe poboljšavati. Nadamo se da ćemo se uz ekipu od prošle godine i nove igrače na kraju osvojiti jednu od titula koje se mogu osvojiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je prošle sezone bio konkurentan Dinamu, ove sezone to može biti još bolje…

“Bili smo jako konkurentni Dinamu, a vidjet ćemo hoćemo li biti još konkurentniji ove godine. Dinamo je sačuvao momčad, praktički tri sezone imaju istu bazu igrača, koju sam i ja trenirao. Bit će ih teško pobijediti, ali dat ćemo svoj maksimum.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.