Bjelica nakon ždrijeba: ‘Nismo mogli dobiti laganu skupinu’

Zagreb, 28.08.2019 -Trener Dinama Nenad Bjelica dao je izjavu za medije nakon povratka iz Norve?ke.foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Nismo mogli dobiti laganu skupinu, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon što je ždrijeb skupina Lige prvaka ‘modre’ spojio s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Manchester City je apsolutni favorit skupine. Oni su razina više i bilo bi realno da osvoje maksimalan broj bodova. Bit će to posebna utakmica, pravi mamac za naše navijače, međutim niti protiv njih nećemo istrčati s bijelom zastavom,” poručio je Bjelica nakon ždrijeba.

Strateg hrvatskog prvaka je uvjeren kako se Dinamo može ‘potući’ sa Šahtarom i Atalantom za drugo i treće mjesto koje osiguravaju ‘europsko proljeće’.

“City je veliki favorit, a sa Šahtarom i Atalantom se možemo boriti za drugo i treće mjesto u skupini. Oni su puno skuplji i iskusniji, posebno Šahtar, ali mislim da se s njima možemo boriti. Vjerujem kako protiv njih možemo skupljati bodove,” dodao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šahtar je konstanta u Ligi prvaka. Uvijek ima odličnu momčad s vrhunskim strancima. Ima puno Brazilaca, imaju jaku i brzu momčad,” skenirao je Bjelica ukrajinskog prvaka.

Atalanta je prvi put u povijesti izborila plasman u Ligi prvaka nakon što je prošle sezone osvoji treće mjesto iz Juventusa i Napolija.

“Atalanta je nova u Ligi prvaka. Njihova momčad mi je za sada nepoznanica. Međutim, u konkurenciji velikih talijanskih klubova izborili su Ligu prvaka što je dokaz njihove kvalitete,” zaključio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom sedmom nastupu u Ligi prvaka nogometaši Dinama igrat će u skupini C zajedno s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, odlučeno je ždrijebom održanim u Grimaldi Forumu u Monte Carlu.

Uoči ždrijeba klubovi su podijeljeni u četiri jakosne skupine. Mjesta u prvom ‘razredu’ zauzeli su pobjednik Lige prvaka (Liverpool), pobjednik Europske lige (Chelsea), te prvaci šest najjačih europskih liga – Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain i Zenit.

Od druge jakosne skupine klubovi su smješteni po Uefinom koeficijentu, a Dinamo je bio u trećem jakosnom razredu i nije mogao izvući Lyon, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Olympiakos, Club Brugge, Valenciju i Inter. Posljednji put Dinamo je bio u trećem bubnju u sezoni 1999/2000. kada je izvukao skupinu s Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi iz iste zemlje nisu mogli biti ždrijebani u istu skupinu, kao niti ukrajinski i ruski klubovi.

Prve dvije momčadi iz svake skupine izborit će plasman u osminu finalu, dok trećeplasirane momčadi sele u Europsku ligu.

Natjecanje po skupinama počinje 17. i 18. rujna, a posljednje 6. kolo je na rasporedu 10. i 11. prosinca.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su u veljači, a uzvrati u ožujku. Prve utakmice četvrtfinala bit će odigrane 7. i 8. travnja, a uzvrati 14. i 15. travnja. Polufinalni dvoboji su na rasporedu 28. i 29. travnja s uzvratima 5. i 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale će biti odigrano 30. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Naslov osvojen prošle sezone brani Liverpool koji je u engleskom finalu odigranom u Madridu pobijedio Tottenham.

U dosadašnjih šest nastupa u Ligi prvaka Dinamo nijednom nije prošao u nokaut fazu. U 36 odigranih utakmica Dinamo je ostvario četiri pobjede, pet remija i 27 poraza uz gol-razliku 22-82.

Osim nogometaša Dinama, ove sezone u Ligi prvaka sudjelovat će još 15 hrvatskih nogometaša i jedan trener. Naravno, do kraja prijelaznog roka može se dogoditi još koja promjena.

Hrvatske boje branit će Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus), Dejan Lovren (Liverpool), Mateo Kovačić (Chelsea), Ivan Perišić (Bayern), Marcelo Brozović (Inter), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Marko Pjaca (Juventus), Matej Mitrović (Club Brugge), Mario Pašalić (Atalanta), Domagoj Bradarić (Lille), Dominik Kotarski (Ajax) i Marin Pongračić (RB Salzburg), te Niko Kovač kao trener munchenskog Bayerna.

Ždrijeb Lige prvaka

SKUPINA A: PSG (Fra), Real Madrid (Špa), Club Brugge (Bel), Galatasray (Tur)

SKUPINA B: Bayern Munchen (Njem), Tottenham (Eng), Olympiakos (Grč), Crven zvezda (Srb)

SKUPINA C: Manchester City (Eng), Šahtar (Ukr), DINAMO (HRV), Atalanta (Ita)

SKUPINA D: Juventus (Ita), Atletico Madrid (Špa), Bayer Leverkusen (Njem), Lokomotiv Moskva (Rus)

SKUPINA E: Liverpool (Eng), Napoli (Ita), RB Salzburg (Aut), Genk (Bel)

SKUPINA F: Barcelona (Špa), Borussia Dortmund (Njem), Inter (Ita), Slavia Prag (Češ)

SKUPINA G: Zenit (Rus), Benfica (Por), Lyon (Fra), RB Leipzig (Njem)

SKUPINA H: Chelsea (Eng), Ajax (Niz), Valencia (Špa), Lille (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.