Bjelica otkrio kako je Petković došao u Dinamo i postao takav napadač: ‘Moramo biti pošteni i reći – bilo je to na inzistranje Zdravka Mamića’

Foto: fah

Bruno Petković – ime je koje se najviše spominjalo nakon utakmice protiv Slovačke. No, zanimljiv je njegov put i preobrazba koju je doživio u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bruno Petković došao je u Dinamo isključivo na inzistiranje Zdravka Mamića! Moramo biti pošteni i to kazati. Zdravko se jako založio za njegov dolazak, ja sam sve samo potvrdio. Znao sam Brunu iz talijanskih dana, ne, doduše, previše. Dok sam bio u Speziji, on je bio u Vareseu. Nakon toga je bio po raznoraznim klubovima. Kad više nisam bio u Italiji, pratio sam događaje pa sam znao da je u Trapaniju imao jednu sjajnu sezonu. Također sam znao i neke karakteristike njegove igre. Kažem, ideja o njegovu dolasku bila je Zdravkova pa je posao realiziran s Ivanom Cvjetkovićem, kupljen je od Bologne”, pojašnjava za Sportske novosti trener Dinama Nenad Bjelica.

“Mislim da je uvodnu fazu priprema prošao s Bolognom, a kad je došao k nama, bio je kao drvo! Valjda su ga prije ubili od trčanja, teretane, svega nečega… Kod nas je došao tvrd, neokretan, usporen. Trebalo je dosta vremena da ga nogometnim treninzima dovedemo u optimalno stanje, u kojem je on sad već dugo vremena. On igra jako dobro još od one utakmice s Anderlechtom, kad sam prvi put za njega rekao da će biti reprezentativni kalibar. Pa je to bilo na naslovnim stranicama, a ljudi su me ismijavali. Ali ja ga vidim svaki dan na treningu, vidim što može, kakvu snagu ima, kakvu volju. Od prvog sam dana bio uvjeren da od njega možemo napraviti ovo što je danas. Naravno, uz njegovu pomoć, to je najvažnije. On je danas moderni napadač koji može pomoći Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji”, priča Bjelica.

“Petković je hakler! Bruno se još igra nogometa. Mnogo ga puta kritiziram zbog igre izvan šesnaesterca. On je u šesnaestercu iznimno opasan, ima jako dobar dribling, jako dobar udarac lijevom i desnom nogom, jak udarac. Bruno mora biti u šesnaestercu. Njegov problem leži u činjenici da ga lopta vuče pa se previše izvlači na bokove, gdje nije opasan za gol suparnika. To su te najčešće kritike koje mu upućujem. Protiv Slovačke je u začetku akcije koja je prethodila pogotku bio na boku, a kad je otišao u srce šesnaesterca, dobio je kvalitetnu loptu, a onda je majstorskim potezom zabio. Tome se mora još više učiti, mora držati srce šesnaesterca u napadačkim akcijama”, smatra Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.