Blanka Vlašić o bolesti koja muči mnoge: Nisam bila sposobna za normalan život

Foto: snimka zaslona

“I danas govorim da je jako teško objasniti nekome tko nikad nije iskusio što to znači kad štitnjača na radi. To je kao da ti nije ništa, a sve ti je. Toliko podmukla bolest i jednostavno nisi svoj. Ja nisam bila sposobna za normalan život, a kamoli za vrhunski sport”, počela je Blanka Vlašić o bolesti koju možemo prozvati ‘tihim ubojicom‘.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju progovorila je o ovom poremećaju. Blanka je štitnjaču operirala još 2005. godine. Blanka Vlašić boluje od hipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višak hormona, a istu bolest imala je i Janica Kostelić, koja je također problem sa štitnjačom riješila operativnim zahvatom.

> Blanka Vlašić otvorila temu o kojoj se ne priča: ‘Roditelji ostavljaju dijete u nezahvalnim okolnostima

Prve simptome primijetila je nakon Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, ali kako joj terapija lijekovima nije omogućavala da nastavi s treninzima – brže bi se umarala i sporije oporavljala od njih – sve je odlučila riješiti operativnim zahvatom 2005. godine. Blanka je priznala kako joj se najteže bilo nositi s jakim promjenama raspoloženja, a smatra kako se kod nje radilo o genetskoj predispoziciji, dok je stres, kakav svi sportaši osjete, bio samo okidač, piše Gloria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.