Blanka Vlašić se vraća nakon 206 dana stanke

Blanka Vlašić napokon se vraća skakanju, nakon točno 206 dana pauze zbog problema s ozljedom Ahilove tetive pa terapijama i oporavkom.
“Prošlo je puno previše, ali zasad sve izgleda dobro. Kada bih morala dati ocjenu od 1 do 10, s obzirom na očekivanja, ja bih rekla da je to ocjena 8, ili čak 9”, rekla je Blanka.
Otac i trener Joško je također prezadovoljan.
“Sve što smo napravili čini nas uzbuđenima. Sjajne stvari su se događale na treninzima i to je razlog našem optimizmu. Mnogi rekordi iz 2009. godine, koja je bila njena najbolja godina, su na treninzima sada oboreni”, rekao je Joško Vlašić.
Vlašić će nastupati na mitingu u Göteborgu 15. veljače, a zatim slijedi vrhunac sezone – Svjetsko dvoransko prvenstvo od 7. do 9. ožujka u Poljskoj.

Posljednji nastup Blanka Vlašić je imala 19. srpnja 2013. na mitingu Dijamantske lige u Monacu na kojem je s preskočenih 198 cm. zauzela treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da ću jednog dana ponovno razmišljati o svjetskom rekordu, odnosno preskakanju 210 cm”, kazala je Blanka čiji je osobni rekord 208 cm.

Norma za sudjelovanje na svjetskom dvoranskom prvenstvu je 194 cm, a Blanka je rekla kako se nada da neće biti poteškoća da na dva naredna mitinga preskoči tu visinu i plasira se na svjetsko dvoransko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.