Bliži se povratak nogometa, Bahtijarević otkrio hrvatski problem: ”Po tome smo na samom dnu Europe”

Foto: snimka zaslona

UEFA-u brine posebno osjetljivo pitanje povratka navijačana stadione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Što se tiče Hrvatske, nisam toliko optimističan da bih očekivao povratak navijača na stadion. Ili barem ne njihovog velikog broja. Idemo korak po korak, prvo trenirati u malim grupama, pa nakon toga zajedno, pa nakon toga igrati nogomet i tek onda razmišljati o povratku navijača”, izjavio je Zoran Bahtijarević za Novu TV.

Bahtijarević je član Uefine zdravstvene komisije i tvrdi u Hrvatskoj je infrastruktura stadiona veliki problem.

”Tu je nažalost Hrvatska na samom dnu Europe kvalitetom stadiona. Nema smisla da na našim ligaškim utakmicama, na kojima je 500 – 1000 gledatelja, sada klub ulaže milijune kuna da bi pleksiglasom napravio socijalno prihvatljive razmake ili kontrole ulaza i tako dalje”, objasnio je Bahtijarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barem tri do četiri tjedna prije prvih utakmica momčadi moraju krenuti s momčadskim treninzima, sve ostalo biti će pogubno za zdravlje sportaša.

”Činjenice je da možemo očekivati nekontaktne ozljede i da će ih biti nešto više. Niti jedan trening, koliko god intenzivan bio, čak ni jedna prijateljska utakmica bilo kakvog intenziteta ne može imitirati psihofizičke napore koje izaziva jedna natjecateljska utakmica”, objasnio je Bahtijarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.