Boban se oprostio od FIFA-e: ‘Počašćen sam što sam proteklih godina radio ovdje’

Foto: fah

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i legendarni kapetan ‘vatrenih’ Zvonimir Boban napustit će dužnost zamenika glavnog tajnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i preuzeti poziciju šefa nogometnih operacija u nogometnom klubu AC Milan, s kojim je kao igrač osvojio naslov europskog prvaka i četiri puta bio prvak Italije.

Prije odlaska ovako se oprostio od FIFA-e:

“Bili su mi povjereni glavni strateški projekti kao što su redizajn klupskog SP-a i kandidatura za domaćinstvo za SP-a. Ali i revolucionari projekt VAR, kojim smo uspjeli prekrasnu igru učiniti poštenijom i zaštiti joj integritet.

Uvijek ću biti zahvalan predsjedniku Infantinu na prilici koju mu je dao nakon što je 2016. izabran. U skladu s njegovim kredom ‘Vratimo nogomet FIFA-i i FIFA-u nogometu’ imao je hrabrosti dati meni, kao bivšem nogometašu, tako važnu i dalekosežnu ulogu. Počašćen sam što sam proteklih godina radio na tome da se FIFA odmakne od skandala i riješi okaljanog imidža.”

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr