Boćari s invaliditetom idu u Dubai po vize za POI u Tokiju

Foto: hrvatski bocarski savez

Hrvatska reprezentacija u boćanju za osobe s invaliditetom otputovala je u petak u Dubai u kojem se od 15. do 21. prosinca održava Svjetski kup u boćanju za osobe s invaliditetom na kojem će boje Hrvatske braniti Davor Komar i Melisa Osmanović iz Pule te Damir Juren iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Dubai idem kao nositelj C grupe, odnosno kao osmi igrač svijeta. Izrazito sam spreman i motiviran te očekujem visoki plasman odnosno osvajanje jedne medalje pojedinačno ili u paru”, rekao je uoči puta ponajbolji hrvatski boćar Davor Komar koji je govorio i o očekivanjima u 2019. te o planovima da bude prvi hrvatski boćar koji će nastupiti na paraolimpijskim igrama.

“Što se tiče 2019. godine očekuju me nastupi na dva svjetska kupa, Europsko prvenstvo i jedan europski kup. Međutim ono što će zasigurno obilježiti 2019. godinu je 31. prosinac, kada će se objaviti lista sportaša koji su ostvarili pravo nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokyu 2020. godine. Iskreno vjerujemo da je napokon stiglo vrijeme da i Hrvatska ima boćare s invaliditetom na Paraolimpijskim igrama. Ja ću dati sve od sebe da to postignemo“, kazao je Komar.

U Dubajiu, za nove bodove svjetske rang liste, koje će trasirati put na paraolimpijske igre, borit će se 107 igračica i igrača iz 23 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Komar i Melisa Osmanović nastupit će u pojedinačnom dijelu natjecanja, koje je na rasporedu od 16. do 18. prosinca, dok će im se Damir Juren pridružiti u natjecanju parova, koje je na rasporedu 19. i 20. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.