Bogata karijera bliži se kraju: Što će Cristiano Ronaldo nakon nogometa?

Foto: fah

Jedan od najboljih nogometaša svijeta, Cristiano Ronaldo, polako se približava kraju bogate karijere. Naime, 34 godine koliko ih sjajni Portugalac ima na leđima približava ga kraju jedne divovske karijere… S obirom da se Ronaldo posljednja dva desetljeća bavio nogometom, usput je kupovao nekretnine u nekim europskim metropolama, postavlja se pitanje što nakon nogometa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Ronaldo dobar dio vremena provodi u teretani kako bi lakše podnio napore, koji su s godinama postali sve teži, u jednom trenutku tijelo će mu poslati jasnu poruku, koju već sada, ako se malo bolje potrudi, može čuti.

Kako Ronaldo sve pomno planira tako vjerojatno u planu ima i budućnost nakon nogometne karijere.  Što će, dakle, legendarni Portugalac kad jednom objesi kopačke o klin?

”Kada završim igračku karijeru, posvetit ću se studiranju. Volio bih nastaviti sa školovanjem, koje sam morao prekinuti. Želim učiti, doći do odgovora i na brojna pitanja koja koja mi se vrte u glavi. Još jedna stvar koja me fascinira je film. Volio bih se isprobati kao glumac”,  kazao je napadač Juventusa, koji je po mnogima najplodnije dane svoje karijere ipak proveo u Madridu, igrajući za Real. Ronaldo je svoje planove za život nakon igračke karijere otkrio na sportskoj konferenciji u Dubaiju gdje je primio nagradu ‘globe soccer award’ i to po peti put u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve više Portugalac ima problema s ozljedama, što je uostalom i normalno, naime, s godinama i ozljede postaju ozbiljniji problem. Na početku sezone ozljede su ga mučile, na terenu mu nije išlo baš najbolje, no, sve se promijenilo kako je sezona odmicala, tako je u prosincu proigrao i znatno podignuo svoju formu. U Serie A zabio je deset golova u 14 utakmica, od tih deset čak šest u prosincu, to dovoljni govori o formi portugalskog nogometaša i najveće zvijezde aktualnog prvaka Italije.

Kada se može očekivati da će Ronaldo doista reći zbogom igračkoj karijere? I sam je svjestan da nogometaši danas duže traju nego prije desetak, petnaestak godina.

”Nekada su igrači s 30, 32 godine završavali karijere, ali danas ljudi igraju i s 40. Nikad do sad nisam imao lošu sezonu, uvijek sam spreman za nove izazove. Igram s ogromnom željom da pobjeđujem. Onog trenutka kad budem osjetio da tijelo više ne može odgovoriti izazovima na terenu, tada ću se povući”, zaključio je Ronaldo, koji s Juventusom ima ugovor do 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, s obzirom na njihovo veliko rivalstvo mnogi se nadaju da će Ronaldo i Messi pričekati s mirovinom koju godinu kako bi doista u tom razdobolju i dalje ljubitelji nogometa moglio uživati u majstorijama najvećih igrača današnjice.

Nadamo se da će ipak malo pričekati s mirovinom i da ćemo još neko vrijeme uživati u njegovim majstorijama. On i Leo Messi obilježili su ovo desetljeće nevjerojatnim rivalstvom. Naravno, voljeli bi da to potraje, ali moramo biti svjesni da će tome rivalstvu brzo doći kraj…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.