Bogati četvrtak hrvatskog sporta: Zašto Osijeka ponovno nema na ekranima HRT-a?

Foto: fah

Važan tjedan za hrvatske nogometne klubove koji se natječu u europskim kupovima. Na Prisavlju su napokon riješili sve nedoumice glede televizijskih prijenosa. Nažalost, iako je Osijek dobio uvjerljivo najjačeg i najzvučnijeg protivnika od svih hrvatskih klubova, mislimo, naravno, na nizozemski PSV, ponovno Osječana neće biti na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog četvrtka hrvatske zaljubljenike u sport čeka vrlo bogata večer. S obzirom kako je UEFA odredila da utakmica Brondby – Hajduk počinje u 20 sati, a Dinamo – Odds u 20.45. odluka HRT-a je takva da će utakmicu Dinama prenositi na HTV 1, dok će Hajdukovu utakmicu javna televizija prenositi na drugom programu.

Zanimljivo, istog dana hrvatska vaterpolska reprezentacija mogla bi igrati polufinale Svjetskog prvenstva, tako da je prostor javnoj televiziji dodatno sužen. Polufinale, naravno, ako se Barakude plasiraju u polufinale, igralo bi se u terminu utakmica hrvatskih klubova Europske lige.

Naime, Uefa je odredila da utakmica Brondby – Hajduk počinje u 20 sati, a Dinamo – Odds u 20.45. A umiješali su se i vaterpolisti, koji će svoj eventualni polufinale Svjetskog prvenstva igrati u četvrtak u isto vrijeme! Vaterpolisti, ukoliko prođu jake Talijane, trebali bi igrati od 22 sata. Prijenos je na drugom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Osijeka ponovno nema na ekranima HRT-a, Osječani će u u Eindhovenu gostovati od 19 sati, ostali su vjerni HNTV-u. Prema nekim nagađanjima Osječani nisu presretni činjenicom činjenicom da je HRT objavio na početku sezone da će prenositi utakmice Rijeke, Dinama i Hajduka, a Osijeka samo po mogućnostima. Navodno je HRT-u iz Osijeka poručeno:

“Ako niste htjeli Santa Colomu i Luzern, nećete dobiti ni PSV!”

Podsjetimo još jednom, HRT će u srijedu će od 18.45 prenositi sudar 3. pretkola Lige prvaka između Salzburga i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.