Bogdanović ispisao povijest NBA lige: Postavio je novi hrvatski, ali i europski rekord

Foto: fah

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović upisao se u povijest NBA lige u slavlju svog Utah Jazza kod Oklahoma City Thundera 116:103.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je nevjerojatnih 11 trica ostvarivši klupski rekord, a pogodio je i oba slobodna bacanja. Učinku je dodao pet skokova i tri asistencije.

U povijest najjače košarkaške lige svijeta upisao se kao prvi košarkaš koji je pogodio 11 šuteva, a svi su bili s linije za tri poena. Postao je prvi igrač u povijesti koji je ubacio 11 ili više trica, a da nije ubacio niti jedan šut za dva poena. Iz igre je gađao 11/19, pri čemu 11/18 za tricu.

Postao tek 14. igrač u povijesti NBA-a s najmanje 11 ubačenih trica, dok apsolutni NBA rekord drži Klay Thompson s 14 pogođenih trica, a Zach LaVine i Steph Curry pogodili su po 13…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je ubacio 35 poena, što je za jedan manje od rekorda sezone koji je postavio protiv Denver Nuggetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.