Šarić promijenio klub, Bogdanović ipak ostao u Detroitu

Foto: fah

U posljednjim satima prijelaznog roka u NBA ligi hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić promijenio je klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri godine provedene u Phoenixu, Sunsi su poslali Šibenčanina u Oklahoma City Thunder, zajedno s pickom druge runde drafta, a u Phoenix je u zamjenu došao Darius Bazley.

Oklahoma će biti četvrti NBA klub za Šarića, koji je dosad igrao za Philadelphiju, Minnesotu i Sunse.

Hrvatski košarkaš je karijeru počeo u Zrinjevcu, igrao je i za Zagreb, Cibonu, te Anadolu Efes, a preko “bare” je preselio 2016. potpisavši za Philadelphia 76erse. Dvije godine kasnije je otišao u Minnesota Timberwolvese, a godinu dana kasnije u Phoenix Sunse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U srpnju 2021. godine teško je ozlijedio koljeno u finalu NBA lige protiv Milwaukee Bucksa i oporavak je trajao 15 mjeseci.

Ove sezone Šarić je za Sunse upisao 37 nastupa uz prosjek od 14.4 minute, 5.8 skokova i 3.8 skokova.

Sunsi su u četvrtak angažirali i Kevina Duranta i T.J. Warrena iz Brooklyna, a u Netse sele Mikal Bridges, Cam Johnson i Jae Crowder, uz četiri izbora prvog kruga drafta.

Detroit Pistonsi na kraju ipak zadržavaju Bojana Bogdanovića, no u razmjeni između tri kluba doveli su centra Jamesa Wisemana iz Golden State Warriorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema američkim izvorima, LA Lakersi su do zadnjeg trenutka prijelaznog roka, koji je završio u 21 sat po hrvatskom vremenu, pokušavali dogovorit prelazak Bogdanovića, no klubovi se nisu uspjeli dogovoriti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.