Borba za Europsko prvenstvo: Vatreni po pobjedu na prekrasnom stadionu koji će biti ispunjen do posljednjeg mjesta!

Foto: fah

Vatreni će protiv u pravilu neugodne Slovačke igrati na prekrasnom, iako malom, stadionu Anton Malatrinsky u Trnavi.  Radi se o izuzetno važnoj utakmici u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prema kategorizaciji UEFA-e stadion ima najveće četiri zvjezdice, a kapacitet mu je 19.200 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti je stadion izgrađen 2015. godine, troškovi gradnje su procijenjeni na 25 milijuna eura. U sklopu ovog prekrasnog stadiona nalazi čak i shopping centar s kino dvoranama, nekoliko restorana, ali fan shop.

Na otvaranju stadiona gostovao je brazilski Atletico Paranaense i pobijedio 2:0.  Stadion je dobio ime po poznatom slovačkom nogometašu i treneru,  koji je preminuo 1992. godine, a rođen je u Trnavi te je za Spartak odigrao 219 ligaških utakmica te je postigao 79 golova.  Anton Malatrinsky Spartak je vodio u tri navrata, a radio je u Austriji i u Nizozemskoj..

Zagrebački Dinamo je prošle sezone gostovao u Trnavi, u sklopu Europske lige. Dinamo je slavio 2:1 te je tako tom pobjedom napravio veliki korak prema gotovo pola stoljeća očekivanom europskom proljeću. U Trnavi su Modri igrali pred praznim tribinama s obzirom kako je Spartak kažnjen zbog rasističkog skandiranja svojih navijača u prvom kolu kada su nogometaši Spartaka pobijedili na svom terenu Anderlecht iz Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Hrvatske će stadion biti pun, naime, gostovanje Vatrenih, kao svjetskih vice prvaka, u Slovačkoj izaziva veliko zanimanje slovačkih ljubitelja nogometa. Ulaznica više nema, a očekuje se da će na tribinama biti i najviše 2000 Hrvata. Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, Tomislav Pacak, je rekao:

“Sve ulaznice na koje smo imali pravo su rasprodane. Imali smo pravo na 1.800 ulaznica na tribini za gostujuće navijače i još 400 ulaznica. Sve su prodane u kratkom roku…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.