Borba za Maradonino nasljedstvo: Čak 11 djece, osam žena i njegov odvjetnik žele imovinu

epa08841551 (FILE) - Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona gestures during a press conference in Madrid, Spain, 01 October 1999 (re-issued on 25 November 2020). Diego Maradona has died after a heart attack, media reports claimed on 25 November 2020. EPA/J.M.Espinosa *** Local Caption *** 99396976

Diego Armando Maradona osim po svojim nogometnim sposobnostima ostat će zapamćen i po luksuzu u kojem je živio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je iza Maradone ostala imovina u vrijednosti od oko 75 milijuna dolara, iako neki navode da je brojka bliža 100 milijuna. Kako Maradona nije napisao oporuku dodatno se komplicira ionako komplicirana podjela imovine, jer se radi o nasljednicima koji žive u Argentini, Italiji i Kubi.

Kako pišu mediji, tri su kćeri koje je Maradona priznao u dobrom međusobnom odnosu te da su imale WhatsApp grupu u kojoj su bile one i liječnik njihovog oca koji ih je redovito obavještavao o njegovom stanju.

Diego Junior, koji živi u Italiji i kojeg je Maradona priznao tek kad mu je bilo 18 godina izoliran je od svega, iako je u dobrom odnosu s polusestrama i polubratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša je situacija s Maradoninim najmlađim priznatim sinom, Diegom Fernandom, koji ima samo sedam godina, jer je njegova majka u lošem odnosu s trima polusestrama njenog sina i uopće s njima ne razgovara.

Tu su i nepriznata djeca, dvoje ih se nalazi u Argentini, a četvero na Kubi. Jedno od četvero već je zatražilo da se uzme DNK s tijela legendarnog Argentinca te da se napravi test.

Kad se sve zbroji, čak jedanaestero djece tvrdi da polaže prava na Maradoninu imovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je presudio da njegove priznate kćeri dobiti prioritet prilikom raspodjele imovine, ali dodatan problem je i njegov odvjetnik, Matias Morla, koji je vlasnik prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, što znači da se i njega mora uzeti u obzir kod raspodjele imovine.

Borba za nasljedstvo tek je počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.